Demarien vaatimus uimahallin kunnon uudesta tutkimuksesta hämmentää kokoomusta - "Ehkä tämä oli heiltä vain vaalikampanjan avaus", arvelee Anna Helminen.

Kaupunginhallituksessa marraskuussa uimahallin ja urheilutalon purkulinjaus sopi demareille, mutta Ilkka Nokelaisen mukaan kuntoselvityksen he saivat luettavakseen vasta tammikuussa pitkän kinuamisen jälkeen.

Kai Skyttä

Imatra uimahallin kuntotutkimuksen tuloksia esitellään maanantaina kaupunginvaltuutetuille asiantuntijan opastuksella.
Imatra uimahallin kuntotutkimuksen tuloksia esitellään maanantaina kaupunginvaltuutetuille asiantuntijan opastuksella.

Imatran kuuma puheenaihe uimahallin ja urheilutalon tulevaisuudesta sai uusia taas uusia ulottuvuuksia, kun demarit vaativat rakennusten kunnon tutkimista vielä uudelleen.

– Nämä on niin isoja päätöksiä, ettei tässä kannata turhaan kiirehtiä, Imatran sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja Ilkka Nokelainen muistutti.

Uimahallin ja urheilutalon purkutuomiosta uutisoitiin jo marraskuussa, kun Imatran kaupunginhallitus linjasi, että uimahallia ja urheilutaloa ei ryhdytä enää korjaamaan.

Sosialidemokraatit eivät siinä vaiheessa uudisrakentamista vastustaneet.

- Se asia tuli marraskuussa kaupunginhallitukseen tiedonantona. Nurmen Lassi esitteli johtopäätöksiä, joita oli tehty Vahasen firman tekemästä tutkimuksesta, Nokelainen kertoo.

Demarit saivat Nokelaisen mukaan kuntoselvityksen luettavaksi vasta kinuamisen jälkeen tammikuussa.

– Kun siihen tutustui, se osoittautui niin ympäripyöreäksi, että parempi selvitys pitää kyllä saada.

Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen (kok.) on hämmentynyt demarien vaatimuksista.

- Ei tässä välissä ainakaan mitään uutta teknistä tietoa ole tullut, sanoo.

Helminen arvelee, että ensi vuonna järjestettävät kunnallisvaalit näkyvät jo demarien leirissä.

– Ehkä tämä nyt oli demareiden vaalikampanjan avaus. Varmaan julkinen keskustelu on se, joka on nostanut näitä kysymyksiä esiin.

Hallikeskustelu on Helmisen mielestä pyörinyt Imatralla liikaa sijoituspaikan ympärillä.

– Kokonaisuutta tässä pitäisi ajatella. Tulevien vuosien käyttökustannuksia ja sitä, kuinka ne pystytään maksamaan, jos väki vähenee. Uusissa halleissa tilatehokkuus on aivan eri tasolla.

Selvitystä avataan valtuutetuille

Uimahallin ja urheilutalon kuntokartoituksen tuloksia avataan kaupunginvaltuutetuille maanantaina asiantuntijan opastuksella.

– Se antaa varmasti enemmän tietoa kuin pelkkä prujujen jakaminen kaikille.

Helmisen mielestä halliasian ympärillä velloneessa keskustelussa on ollut heittoja, jota eivät välttämättä perustu mihinkään faktoihin.

Hallien kuntotutkimustakin on kritisoitu, vaikka tutkimuksen tehneen yrityksen osaaminen on Helmisen mukaan korkeatasoista ja yksityiskohdat tutkimuksesta eivät välttämättä ole monenkaan kritisoijan tiedossa.

Päätöksiä Imatran uimahallin ja urheilutalon tulevaisuudesta on odoteltu jo maaliskuussa pidettävän valtuuston seminaarin jälkeen.

Jos demarit ottavat asiassa aikalisän, päätökset saattavat siirtyä kesän yli kohti kunnallisvaaleja, jolloin niistä voisi rakentaa jo vaaliteemoja.

–  Ei näiden asioiden venyminen ainakaan paranna tilannetta yhtään nykyisissä halleissa, Helminen muistuttaa.

Luetuimmat