Erno Kostamo ilmoittautui jo Imatran ajojen kärkitaistoon — Joensuulaiskuski ennakoi kovinta haastajaa Penz13-tiimin Davey Toddista

IRRC-sarja käynnistyy toukokuussa Alankomaista. Toinen kisa ajetaan kesäkuussa Imatralla.

Marleena Liikkanen

Erno Kostamo odottamassa lupaa lähtöön. Kuva viime vuoden Imatran ajoista.
Erno Kostamo odottamassa lupaa lähtöön. Kuva viime vuoden Imatran ajoista.

Kansainvälisen ratamoottoripyöräilysarjan IRRC:n henkinen taisto on jo alkanut. IRRC:tä ajetaan kesäkuussa Imatran ajoissa ja tuolloin kärkikahinoihin haluaa myös suomalaispilotti Erno Kostamo.

Kostamo oli aiemmin ilmoittanut ajavansa sarjasta vain muutamia kilpailuja, mutta mieli on muuttunut.

— Voimasuhteita arvioidessani totesin, että minulla on todella hyvät saumat mestaruuteen. Siihen panostetaan nyt täysillä, Kostamo toteaa tiedotteessaan.

Todd saattaa olla vaikea lyötävä. — Erno Kostamo

Kostamo sijoittui viime vuonna IRRC-sarjassa kolmanneksi. Tällä kertaa tähtäin on voitossa, vaikka helppoa se ei tule olemaan. Kostamo ennakoi haastajia löytyvän sekä kokeneista kuljettajista että tulokkaista. Hän listaa mitalisijoille itsensä lisäksi Didier Gramsin ja Marek Cervenyn sekä Imatrallakin menestystä niittäneessä Penz13-tiimissä ajavan Davey Toddin.

— Todd saattaa olla vaikea lyötävä. Sarjan mestaruustaistelusta tulee aivan varmasti todella mielenkiintoinen, Kostamo ennustaa.

Uusi tiimi, vanha pyörä

Alkavalla kaudella Kostamo ajaa IRRC-sarjassa omalla Naulankanta Motosport -tiimillä, mutta Penz13-tiimin tuella. Uuden tiimin takana ovat tutut henkilöt päämekaanikko Pekka Olkkosta myöten. Myös Kostamon pyörä on entinen BMW S 1000 RR.

Joensuulaiskuljettaja odottaa hyvää paitsi pyöränsä suorituskyvyltä myös yhteistyöstä rengasvalmistaja Michelinin kanssa.

— Tehdas lähettää joka kilpailuun rengasinsinöörit huolehtimaan pidon riittävyydestä, Kostamo luonnehtii.

IRRC-sarja käynnistyy 11.—12. toukokuuta Alankomaiden Hengelosta. Sarjan toinen osakilpailu ajetaan Imatralla 14.—16. kesäkuuta. Sarjan muut osakilpailut ajetaan Tsekin Terlickossa, Belgian Chimayssa, Tsekin Horicessa ja Saksan Frohburgissa.

IRRC-sarjan lisäksi Kostamo aikoo osallistua kauden aikana myös muihin ajoihin. Hengelosta kuljettaja suuntaa suoraan kohti Pohjois-Irlantia, jossa käynnistyy North West 200 -kilpailuviikko.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut