Kovan luokan pesäpallotietotaitoa Pesä Ysien valmennustiimiin: Matti Mansikka, Henna Kytösalmi ja Santeri Kytömäki

Joonas Tapaninen

Matti Mansikka on eteläkarjalainen huippupesäpalloilun asiantuntija. Arkistokuva.
Matti Mansikka on eteläkarjalainen huippupesäpalloilun asiantuntija. Arkistokuva.

Pesä Ysien naisten Superpesisjoukkueen taustaryhmä vahvistuu. Pelinjohtaja Jari Komulaisen avuksi liittyvät fyysinen valmentaja Matti Mansikka sekä Henna Kytösalmi ja Santeri Kytömäki, jotka vastaavat Ysien nuorten pelaajien kehittämisestä.

Ysien taustaryhmässä jatkavat huoltopäällikkö Ville Mäkelä, lajivalmentaja Kari Kuittinen, psyykkinen valmentaja Kaisu Rantamäki ja joukkueenjohtaja Tuomas Pylkkö.

Mansikka on eteläkarjalainen pesäpalloilun ja fyysisen valmennuksen uranuurtaja, joka on toiminut huippupesäpalloilun parissa 40 vuotta. Mansikka jatkaa ensi kaudella myös miesten Superpesiksessä pelaavan Imatran Pallo-Veikkojen valmennusryhmässä. Mansikan lisäksi Ysien ja IPV:n yhteisenä apuna toimii ensi kaudella hieroja Mikko Mouhu.

Kytösalmi ja Kytömäki toimivat B-tyttöjen ja Ysien edustusjoukkueen kynnyksellä olevien nuorten pelaajien viikkoharjoitusryhmästä. Kytösalmi on yksi eteläkarjalaisen pesäpalloilun legendoista, sillä hän pelasi urallaan 12 kautta ja 250 runkosarjaottelua naisten Superpesiksessä.

Kytömäen tuorein pelikokemus on Suomensarjasta Kouvolasta, jossa hän pelasi aiemmin B-poikien SM-sarjaa paikallisen Pallonlyöjien riveissä.

Luetuimmat