Ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli jättää Kallio Racingin ja siirtyy brittitallin kuljettajaksi — "Tiimissä on kyllä potentiaalia"

Supersportin MM-sarjassa jatkava imatralainen Tuuli ajoi pitkään Yamahalla. Ensi kaudella pyöränä on Honda.

Mika Strandén

Moottoripyörien MM-sarjassakin ajava kuski voi joutua kilpailujen välissä paiskimaan muita hommia. Niki Tuuli tekee tällä hetkellä eristystöitä Etelä-Karjalan keskussairaalan rakennustyömaalla.
Moottoripyörien MM-sarjassakin ajava kuski voi joutua kilpailujen välissä paiskimaan muita hommia. Niki Tuuli tekee tällä hetkellä eristystöitä Etelä-Karjalan keskussairaalan rakennustyömaalla.

Ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli, 22, vaihtaa tallia ensi kaudeksi. Supersport-luokan MM-sarjassa kilpaileva imatralaispilotti jatkaa uraansa brittitalli PTR Hondan riveissä.

Tätä ennen Tuuli ajoi pitkään suomalaistiimi Kallio Racingin kuljettajana.

Jatkon kannalta on hyvä oppia toimimaan muillakin kielillä kuin pelkästään suomella, kun puhutaan pyörän säädöistä ja muustakin toiminnasta.

— Ajattelimme niin, että muutos voi tuoda lisää rentoutta ajamiseen. Jatkon kannalta on myös hyvä oppia toimimaan muillakin kielillä kuin pelkästään suomella, kun puhutaan pyörän säädöistä ja muustakin toiminnasta, Tuuli perustelee ratkaisuaan.

Tuuli ajoi Yamahalla vuodesta 2012, ja tavoite oli jatkaa tutulla pyörämerkillä, mutta sponsorinimeä CIA Landlord Insurance käyttävältä Honda-tiimiltä tuli sopimustarjous, johon kannatti tarttua.

— Emme päässeet Kallion kanssa helposti sopimukseen, mikä oli monesta asiasta kiinni, yksi oli tietenkin raha. Tietenkin siellä olisi ollut tuttu porukka, jonka kanssa olisi ollut helppo jatkaa töitä.

Uudella tiimillä pitkä kokemus sarjasta

Vaikka ajokki vaihtuu nyt Hondaksi, Tuuli uskoo pääsevänsä hyvin alkuun uudessa tallissa.

— Tietenkin pyörissä on joitain eroja, mutta en osaa kertoa niistä vielä tarkemmin. Tiimillä on kuitenkin pitkä kokemus tästä sarjasta ja he ovat toimineet pitkään samalla porukalla. Siellä on ollut aiemmin kovia kuskeja, kuten MotoGP:ssä tällä kaudella ajanut Sam Lowes.

Menneellä kaudella PTR Hondan ykköskuljettaja oli ranskalainen Jules Cluzel, joka sijoittui MM-pisteissä kolmanneksi. Tuuli korvaa Cluzelin, joka siirtyy uuteen Yamahan tiimiin.

— Cluzel näytti, että tiimissä on kyllä potentiaalia.

Toiseksi kuljettajakseen PTR Honda on kiinnittänyt pohjoisirlantilaisen Andrew Irwinin, joka nousee MM-sarjaan Iso-Britannian mestaruussarjasta.

Viime kaudella yksi osakilpailuvoitto

Tuuli sijoittui ensimmäisellä täydellä kaudellaan Supersportin MM-sarjassa seitsemänneksi.

Edellisellä kaudella villin kortin kisoissa sävyttänyt imatralaispilotti voitti yhden osakilpailun, mutta etenkin viisi ensimmäistä Euroopassa ajattua osakilpailua menivät häneltä erittäin heikosti.

Lokakuun alussa Ranskan Magny-Coursissa tulleen ykkössijan lisäksi Tuuli nousi kauden aikana palkintopallille toisenkin kerran, alkukaudesta Thaimaan Buriramissa ajetussa osakilpailussa, jossa hän oli kolmas.

— Ensi kauteen lähdetään intoa puhkuen. Takana on ensimmäinen täysi kausi MM-sarjassa ja rutkasti uutta kokemusta ja oppia MM-tasolta.

Uuteen pyöräänsä Tuuli pääsee tutustumaan tammikuussa Espanjan Jerezissä ja Portugalin Portimaossa ajettavissa testeissä. Lisäksi Australiassa on kahden päivän testit ennen helmikuun lopulla Phillip Islandilla ajettavaa MM-sarjan ensi kauden avausosakilpailua.

— Jos jäärataa pääsisi Suomessa ajamaan, se olisi aina plussaa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut