Taloustutkimus: urheilu ja liikuntamatkailu toivat Imatran seudulle viime vuonna 7,8 miljoonan potin

Taloustutkimuksen mukaan liikuntamatkailu toi vuodessa 30 000 yöpymistä.

Joonas Tapaninen

SM-hiihdot toivat runsas vuosi sitten Imatralle satoja kilpailijoita ja tuhansia katsojia.
SM-hiihdot toivat runsas vuosi sitten Imatralle satoja kilpailijoita ja tuhansia katsojia.

Taloustutkimus Oy on selvittänyt urheilun ja liikunntamatkailun vaikutusta Imatran seudulla vuonna 2019. Tutkimuksella selvitettiin erityisesti Ukonniemen ja Rauhan alueelle tehtyjen liikuntainvestointien taloudellisia vaikutuksia.

Tutkimus kartoitti liikuntamatkailusta karttuvia eri palveluiden ja kaupan alan tuloja vuodelta 2019. Näiden perusteella alueelle jäi viime vuonna 7,8 miljoonan euron potti.

─ Meillä ei ole ollut aikaisemmin ulkopuolisen arvioijan faktaa tuloksista. Liikunta- ja urheilumatkailusta kertyy merkittävä tulonlisä alueelle, Imatra Base Campin toimitusjohtaja Jukka Aallikko toteaa Imatran kaupungin tiedotteessa.

Leirit lisäsivät viime vuonna kotimaisia ja ulkomaisia yöpymisiä yhteensä 12 780 kappaleella. Isompiin urheilutapahtumiin osallistuneet katsojat toivat noin 10 000 yöpymisvuorokautta muiden matkailijoiden lisäksi.

Eri lajien tapahtumat ja pelit lisäsivät yöpymisten määrää noin 7000 kappaleella. Liikunta- ja urheilumatkailun tuoma lisä alueelle oli kokonaisuudessaan lähes 30 000 yöpymisvuorokautta.

Eniten pelkkiä leiriyöpymisiä alueelle toivat viime vuonna jääkiekko (6360 yötä) ja ampumahiihto (2920).

Luetuimmat

Kommentoidut