Imatralla 7-vuotiaana hiihtämisen aloittanut Lari Lehtonen lopettaa uransa huippu-urheilijana: "Tiedän tehneeni kaiken sen eteen, että olisin paras versio itsestäni urheilijana"

Uraan mahtuivat kolmet olympialaiset ja viidet MM-kisat sekä kolme Suomen mestaruutta. Erityiskiitokset Lehtonen antaa kasvattajaseuralleen Imatran Urheilijoille.

Otto Ponto

Lari Lehtosen uraan mahtui kolme Suomen mestaruutta ja mittava nippu arvokisaedustuksia. Nyt hän jatkaa työtä Hollolan urheilijoiden toiminnanjohtajana.
Lari Lehtosen uraan mahtui kolme Suomen mestaruutta ja mittava nippu arvokisaedustuksia. Nyt hän jatkaa työtä Hollolan urheilijoiden toiminnanjohtajana.

Maastohiihdon maajoukkueurheilija ja kahdeksankertainen arvokilpailuedustaja Lari Lehtonen on päättänyt lopettaa uransa huippu- ja ammattilaisurheilijana. Viimeinen hiihtokausi päättyi lopulta ennen aikojaan.

– Harmikseni olin sairaana Salpausselän kisojen aikana ja kevään viimeiset kisat jäivät koronaepidemian vuoksi hiihtämättä, Lehtonen sanoo tiedotteessaan.

Voitosta ammattilaiseksi

Lehtosen mukaan askel ammattiurheilijan uralle alkoi kaudella 2004–2005 Sveitsissä Nuorten EYOF (Euroopan Olympiafestivaalit) voitosta 17-vuotiaana.

Vuonna 2008 Lehtonen hiihti ensimmäisen maailmancupkisansa Lahdessa. Lehtosesta hänen uransa mieleenpainuvin hetki oli 2017 Lahden MM-kisojen skiathlonin yhdeksäs sija.

Monet arvokisat

Nyt keväästä 2020 alkaen olen ensisijaisesti perheenisä lapsilleni ja mies vaimolleni Salla-Marille. — Lari Lehtonen

Uraan mahtuivat kolmet olympialaiset ja viidet MM-kisat sekä kolme Suomen mestaruutta.

– Matkaan on sattunut monenlaista mutkaa, joista olen nostanut itseni vammojen ja leikkausten jälkeen aina uudestaan takaisin Suomen terävimpään kärkeen ja kansainvälisiin kisoihin. Tästä kaikesta minulle jää valtavan paljon muistoja, tuttavuuksia, kokemuksia ja oppeja elämään, mitä en olisi voinut mistään muualta saada, Lehtonen toteaa tiedotteessa.

– Vein elimistöni sietokyvyn huippu-urheillessa niin pitkälle kuin pystyin ja tiedän tehneeni kaiken sen eteen, että olisin paras versio itsestäni urheilijana. Kehittyminen yhä edelleen paremmaksi näistä lähtökohdista ei tunnu enää realistiselta ajatukselta, minkä takia päätin jättää kansainväliset kisat muiden kisailtaviksi.

Uusi ura työelämässä

Lehtonen alkaa toukokuun alussa työskennellä Hollolan urheilijoiden toiminnanjohtajana ja jatkaa Nordic Ski Finland Oy:n hallituksen jäsenenä. Siellä tavoitteena on kehittää pohjoismaisten lajien kaupallista toimintaa.

Erityskiitokset Lehtonen haluaa antaa kasvattajaseuralleen Imatran Urheilijoille, jonka hoivissa hiihtoharrastus alkoi seitsemänvuotiaana.

– Nyt keväästä 2020 alkaen olen ensisijaisesti perheenisä lapsilleni ja mies vaimolleni Salla-Marille.