Jaakko Hänninen kirjoitti ammattilaissopimuksen ranskalaisjoukkueen kanssa

Ruokolahtelainen maantiepyöräilijä on ottanut ison askeleen urallaan.

Handout

Jaakko Hänninen on solminut ammattilaissopimuksen. 
Jaakko Hänninen on solminut ammattilaissopimuksen. 

Jaakko Hänninen, 21, on solminut ammattilaissopimuksen ranskalaisen AG2R La Mondialen kanssa. Hänninen on nuorin suomalainen, joka on yltänyt tälle tasolle. Sopimus World Tour -joukkueen kanssa on muutenkin harvinainen saavutus. Suomesta aiemmin vastaavan ovat allekirjoittaneet Jussi Veikkanen, Joona Laukka ja Kjell Carlström.

Tiedotteen mukaan Hännisestä olivat kiinnostuneita myös muut joukkueet, mutta hyvätaustainen huippujoukkue veti pisimmän korren. Joukkueen yhtenä joukkueenjohtajana on entinen ammattilaispyöräilijä Cyril Dessel, joka on toiminut myös Hännisen nykyisen amatöörijoukkueen joukkueenjohtajana.

Sopimuskausi kestää vuodelle 2021 ja se astuu voimaan elokuussa 2019. Alkukauden Hänninen ajaa amatöörijoukkueessaan Saint-Etiennessä, mutta hän harjoittelee heti ammattijoukkueen leiri- ja valmennusohjelmassa. Elokuun jälkeen luvassa on kovatasoisia ammattilaiskilpailuja, kuten World Tour -kisoja.

Hänninen kertoo, että hänen omat tavoitteensa kuluneelle kaudelle olivat kehitys fyysisesti pyöräilijänä ja ranskan kielen parempi taitaminen. Molemmissa on tullut menestystä.

Hänninen voitti syyskuussa MM-pronssia Innsbruckissa U23 –luokassa.

Jaakko Hänninen

Syntymäaika: 16.4.1997

Kotipaikka: Ruokolahti

Pituus: 177 cm

Paino: 58-61 kg

Valmentaja: Teppo Karhu TWD-Länken

Seurat: Suomessa Tainionkosken Tähti 2006-2015, TWD-Länken 2016->,

Ranskassa AC Bisontine (Ranska) 2017, EC St Etienne Loire 2018 – 31.7.2019, AG2R La Mondiale 1.8.2019 -

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut