Imatran Pallo-Veikot aloitti kauden yllätysvoitolla: hallitseva mestari Joensuun Maila kaatui vahvan ulkopelin kautta – "Kyllähän se on sanomattakin selvää, että peli oli hyvää"

Imatran Pallo-Veikkojen parhaimmistoa oli viime vuonna JoMan paidassa pelannut Tuomas Jussila, joka toi kaksi juoksua sekä pelasi vahvaa ulkopeliä.

Santeri Tynkkynen

Kokenut Sami Partanen pelasi vakuuttavasti niin sisällä kuin ulkona. Partasen kärkilyöntiprosentti torstain ottelussa oli tasan sata.
Kokenut Sami Partanen pelasi vakuuttavasti niin sisällä kuin ulkona. Partasen kärkilyöntiprosentti torstain ottelussa oli tasan sata.

Imatran Pallo-Veikot haki yllätysvoiton Superpesiskauden ensimmäisestä ottelusta. IPV kukisti hallitsevan mestarin Joensuun Mailan vieraskentällä kotiutuslyöntikilpailun jälkeen lukemin 2–1 (1–0, 1–2, 0–0, 2–1).

Torstaina erityisesti IPV:n ulkopeli oli vahvaa, ja siihen oli tyytyväinen myös joukkueen pelinjohtaja Jyrki Valle.

– Kyllähän se on sanomattakin selvää, että peli oli hyvää, varsinkin ulkopeli, Valle veisteli ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Ulkopelissä kovia suorituksia

Kauden ensimmäisessä pelissä nähtiin molemmilta joukkueilta nihkeää sisäpeliä ja tarkkaa ulkopeliä, jonka pelkästään jo tuloskin kertoo. Kolmostilanteilla ei avausjaksolla mässäilty, ulkopelissä sen sijaan nähtiin upeita suorituksia.

Lautasen äärellä IPV:n Joona Sikiö näytti merkkejä talven aikana otetuista kehitysaskeleista, ja IPV:n nuoriso-osastoon kuuluva Miitri Pesonen teki huimia suorituksia kotiutuspaikoissa siepparin tontilta.

Tärkeässä roolissa kauden avausvoitossa oli myös Joensuun Mailasta IPV:n paitaan siirtynyt Tuomas Jussila, joka pelasi ulkona takatilanteissa kakkospolttajana laajalla säteellä palloja kiinni napsien. Jussila toi myös IPV:n molemmat juoksut.

Avausjakson ainoa juoksu ja lopullinen ratkaisu nähtiin viimeisessä vuoroparissa, kun Sami Partanen juoksutti Jussilan ykköspesältä kolmospesälle, ja Mikko Kosonen kotiutti Jussilan vastustamattomalla välilyönnillä.

– Ulkopeli oli todella hyvää. Siihen täytyy olla tyytyväinen, että JoMa jätettiin nollille, IPV:n Konsta Hyötyläinen kertasi avausjaksoa taukohaastattelussa.

JoMa käänsi toisen jakson itselleen

Toinen jakso kulki samalla kaavalla kuin ensimmäinenkin jakso. Tilanteilla ei mässäilty ja ulkopeli oli tarkkaa.

Toisessa vuoroparissa IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle onnistui vetämään yllätyskortin hihastaan laittamalla kahden palon takatilanteessa merkkiä päälle Konsta Hyötyläisen viimeisellä lyönnillä.

Hyötyläisen lyönti putosi tarkasti väliin kakkoskopparin eteen ja toisen jakson avausjuoksu oli syntynyt.

Toisen jakson käännekohta nähtiin kolmannessa vuoroparissa. JoMan ulkokenttä onnistui tekemään IPV:n kärjestä kolme nopeaa paloa. Imatralaisten sisävuoro päättyi parissa minuutissa, ja samassa joensuulaiset saivat hengen päälle.

Omalla sisävuorollaan JoMa paukutti jaksovoittoon tarvittavat kaksi juoksua Juha Puhtimäen ja Lauri Kivisen toimesta.

Supervuoroparissa kumpikaan joukkue ei onnistunut juoksuja lyömään, joten ratkaisu haettiin kotiutuslyöntikilpailusta.

IPV onnistui kotiutuskilpailussa jättämään JoMan yhteen juoksuun, ja lyömään itse kaksi juoksua Sami Partasen ja Juho Toivolan toimesta.

Luetuimmat