Imatran Golf lähtee parin kuukauden takamatkalta valmistelemaan uutta kautta - Epävarmuuden aika karsi jäsenmäärää viime kaudella, mutta nyt seura tähtää uuteen kasvuun

Golfkauden avaus on aikataulutettu Imatralla vapun tienoille.

Kai Skyttä

Imatran golfkentän toimintaa lähdetään nostamaan uudelleen henkiin uudelta omistuspohjalta.
Imatran golfkentän toimintaa lähdetään nostamaan uudelleen henkiin uudelta omistuspohjalta.

Imatran golfkentällä puhaltavat ensi kesänä uudet tuulet. Viime kesän epävarmuuden aika vei golfseuralta jäseniä, mutta nyt Imatran Golf ry tähtää jäsenmäärän kasvattamiseen.

– Viime elokuussa meillä oli 668 jäsentä seurassa. Pelaajia poistuu vuosittain, mutta yleensä on tullut 50-100 pelaajaa kaudessa lisää. Viime kesänä uusia ei tullut. Imatran Golf ry:n puheenjohtaja Anu Urpalainen.

Epävarmuus golftoiminnan jatkumisesta Imatralla alkoi viime talvena, kun Stora Enso aktivoitui golfkentän myymisessä. Epätietoisuutta jatkui lähes vuoden.

Nyt kun varmuus golfin jatkumisesta kaupungissa on saatu, on golfseuralla ja uudella perustettavalla golfyhtiöllä kiire saada toiminta käyntiin ensi kesäkautta varten.

- Seuraavat pari kuukautta näyttävät, kuinka tässä onnistutaan. Pääsimme liikkeelle parin kuukauden takamatkalta, Urpalainen sanoo.

Imatran Golf ry pyörittää pelitoimintaa kentällä ja on läheisessä yhteistyössä perustettavan uuden golfseuran IG Imatra Oy:n kanssa.

Anu Urpalaisen mukaan töitä tehdään koko ajan, mutta tosissaan päästään vauhtiin vasta, kun uusi yhtiö saa y-tunnuksen.

Imatran Golf ry on jo perinteinen vuosikymmeniä toiminut golfseura, mutta senkin pitää Urpalaisen mukaan tavallaan aloitta golfin käynnistäminen kokonaan uudestaan Imatran kentällä.

- Tavoitteena on, että ensi kesänä voidaan nostaa seuran jäsenmäärä seitsemään sataan.

Epävarman tilanteen vuoksi Imatran Golf ei pystynyt marraskuun kokoukseen laatimaan tarkkaa toimintasuunnitelmaa ja talousarvioita vuodelle 2020. Ensimmäisessä ylimääräisessä kokouksessa näytti siltä, että seura joutuu ajamaan toimintansa alas.

Toisessa ylimääräisessä kokouksessa tiistaina tunnelma oli aivan toisenlainen.

- En ole koskaan ollut yhdistyksen kokouksessa, jossa on 91 osallistujaa ja tunnelma on niin positiivinen, uskoa uuteen nousuun riitti, Anu Urpalainen kertoo.

Poikkeuksellista Imatran Golfin kokouspäätöksissä oli se, että yhdistys varautuu talousarvioissaan tämän vuodelta osalta tappioon.

– Kun toimintaa käynnistetään uudelleen, varaudumme siihen, että myös seura osallistuu käynnistyskustannuksiin. Siksi olemme varautuneet 8 000 euron tappiolliseen tulokseen. Seura on kyllä vakavarainen ja normaalisti olemme tehneet positiivista tulosta, Urpalainen kertoo.

Imatralla golfkausi on normaalisti aloitettu vapun aikoihin ja se on tähtäin tänä keväänäkin.

.

Luetuimmat