Maalivahti Karolus Kaarlehto laukoi Ketterän voittoon Joensuussa — "Laitoin sellaisen myyrän sinne"

Kai Skyttä

Karolus Kaarlehto ja Sameli Ventelä ovat olleet Ketterälle tärkeitä pelaajia kuluvalla kaudella. Arkistokuva.

Maalivahti Karolus Kaarlehto teki Imatran Ketterän voiton sinetöineen maalin Joensuussa keskiviikkona. Kotijoukkue Jokipojat jahtasi ottelun loppuhetkillä kavennusta ilman maalivahtia, kun kiekko ajautui Kaarlehdolle, joka laukoi sen kaukalon toiseen päähän tolppien väliin. Ketterä voitti Mestiksen ottelun lukemin 4—1 (1—0, 1—0, 2—1).

Maali oli Kaarlehdolle uran ensimmäinen.

— Sain kiekon siihen ja laitoin sellaisen myyrän sinne. Maaliin asti meni. Kiva juttu, että tuli omalle kohdalle, Kaarlehto totesi naama hymyssä Elisa Viihteen haastattelussa.

Kaarlehto totesi, että henkinen vahvuus auttoi Ketterän kestämään joensuulaisten loppurynnistyksen.

— Pystyimme käsittelemään sen. Hieno voitto.

Ketterä karkasi Jokipojilta maailmanluokan ylivoimamaaleilla. Avausosuman teki Jesse Juntheikki, joka taituroima puolivauhtinen sooloveivaus sisälsi Jokipoikien alivoimanelikon niputuksen ja kiekon tarkan sivalluksen takakulmaan.

Ketterän 2—0-johtomaali toisessa erässä oli yhtä lailla näyttävä osuma kuin Juntheikin jujuttelu. Osuman teki Aku Kestilä, jonka millintarkka rannelaukaus kilahti ylivoimalla Jokipoikien maaliin Valtteri Niemen ja Janne Kettusen tarjoilun jälkeen.

Ketterä hallitsi ottelun alkupuoliskoa mielin määrin. Laukaukset olivat toisen erän puolivälissä sille jo 29—13, minkä jälkeen pelin virtaus tasoittui. Ottelun jälkimmäisen puoliskon laukaukset menivät puolestaan Jokipojille 30—17.

Ketterän vapauttavan 3—1-maalin teki Janne Kettunen, kun kolmatta erää oli pelaamatta kolme minuuttia.

Päävalmentaja Matias Lehtonen näki Ketterän pelanneen varsin hyvän ja ehjän pelin.

— Meillä on ollut huonoja eriä, mutta nyt niitä ei löytynyt. Olimme ylivoimalla parempia kuin Jokipojat. Se oli varmaan isoin avain voittoon. Ylivoimamme ei ole ollut kauden aikana aina hyvää, mutta viime aikoina on ollut. Siitä jätkille iso plussa ja Teemu Asikaiselle.

Yksi ottelun käännekohdista nähtiin toisen erän lopussa, kun Ketterä joutui pelaamaan kahden miehen alivoimaa, jonka se myös kesti Jarno Lippojoen, Konsta Mesikämmenen, Rasmus Hämäläisen ja loppuhetket pelanneen Joona Jääskeläisen avulla.

5—3-alivoiman työn sankarit olivat puolustajat Mesikämmen ja Lippojoki, jotka blokkasivat yhteensä kolme Jokipoikien laukausta, joista viimeisen otti kapteeni itse jalkaansa erän viimeisellä sekunnilla.

Alivoima jatkui päätöserän alussa, mutta Lippojoen teoillaan viitoittama tie piti Ketterän maalin koskemattomana sen loppuun asti.

— Mielestäni pelasimme tosi hyvin 3—1-johtoasemassa, fiksua peliä. Jokipojat ei päässyt oikein tekopaikoille. Karoluksen maali lopussa kruunasi ottelumme. Oli ehkä paras vieraspeli meiltä. Ei muuta kuin käydään kotona vaihtamassa kalsarit ja lähdetään sitten pitkälle reissulle Lempäälään ja Turkuun, Lehtonen totesi Elisa Viihteen haastattelussa.

Yksi Ketterän erikoisuuksista Joensuussa oli puolustajapari Ville Paalanen-Erno Ripatti. Molemmat varsinaiselta koulutukseltaan hyökkääjiä, mutta pelanneet toki puolustajina aiemminkin.