Matias Vesterinen sijoittui Alavudella SM-sarjan osakilpailussa viidenneksi — MX2-luokan Suomen mestaruus ratkeaa Porissa viimeisessä osakilpailussa

SM-sarjassa toisena olevan Matias Vesterisen ja sarjaa johtavan Emil Silanderin ero ennen viimeistä osakilpailua on ainoastaan kaksi pistettä. Viimeinen osakilpailu ajetaan Porissa 1. syyskuuta.

Marko Vihriä

Matias Vesterinen sekä Emil Silander (kuvassa takana) taistelevat Porissa MX2-luokan Suomen mestaruudesta.
Matias Vesterinen sekä Emil Silander (kuvassa takana) taistelevat Porissa MX2-luokan Suomen mestaruudesta.

Ruokolahtelainen Matias Vesterinen menetti motocrossin MX2-luokan SM-sarjan kärkipaikan viime viikonloppuna Alavudella.

Vesterinen ajoi sunnuntaina ensimmäisessä erässä ruutulipulle viidentenä. Toisessa erässä Vesterinen nosti sijoitustaan, ja ajoi maaliin kolmantena. Yhteistuloksissa Alavuden SM-sarjan osakilpailussa Vesterinen oli viides.

— Ajoni oli ensimmäisessä erässä jäykkää, ja käteni menivät tukkoon. Toisessa erässä oli puolestaan vaikea ohittaa, koska meitä on niin monta kovaa kuskia. Ajoni kuitenkin kulki paremmin, ja tein yhden ohituksen vielä toiseksi viimeisellä kierroksella, Vesterinen veti tiedotteessa yhteen sunnuntain kilpailua.

Espoon Moottorikerhon Emil Silander nappasi osakilpailun voiton erien ykkös- ja kakkossijoillaan. Silander keräsi Alavuden osakilpailusta yhteensä 47 pistettä, kun Vesterinen jäi 36 pisteeseen.

Kokonaispisteissä Silander nousi Vesterisen ohi sarjan kärkipaikalle kahden pisteen turvin. Silander johtaa sarjaa 196 pisteellä, Vesterinen on toisena 194 pisteellä.

— Tiukkaa on Silanderin kanssa. Tässä on nyt muutama viikko aikaa treenata kovaa. Pitää saada vauhtia lisää, ja kehittää kuntoakin sen, mitä ehtii. Minun täytyy ottaa Porissa hyvät lähdöt, jolloin voitto ja mestaruus ovat mahdollisia, Vesterinen ennakoi kauden päätösosakilpailua.

MX2-luokan Suomen mestaruus ratkeaa viimeisessä osakilpailussa, joka ajetaan Porissa sunnuntaina 1. syyskuuta.

Ennen SM-sarjan ratkaisuhetkiä Vesterinen kilpailee vielä Ruotsin Uddevallassa 24.—25.elokuuta, jossa järjestetään EMX125-luokan EM-sarjan viimeinen osakilpailu. Vesterinen on EM-sarjassa sijalla 21.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset