IPV järjestää tutustumismatkan luovutetun Karjalan keskeisille pelinäyttämöille — Jani Valkeapää: "Moni luulee, että pesäpallo on pohjalaisten keksimä laji, mutta sen juuret ovat vahvasti Karjalassa"

Viipuriin suuntautuva matka on ensimmäinen laatuaan. Sen tarkoitus on tutustua alueen pesäpallohistoriaan ja paraatipaikkoihin asiantuntijan johdolla.

Pekka Jyrkiäisen arkisto

Viipurin Pallonlyöjien Ville
Kinnaslampi on sivaltanut Riihimäen Pallonlyöjiä vastaan koulukentällä pelatussa ottelussa vuonna 1931. Koulukentällä ratkottiin muun muassa ensimmäinen pesäpallon naisten Suomen mestaruus.
Viipurin Pallonlyöjien Ville Kinnaslampi on sivaltanut Riihimäen Pallonlyöjiä vastaan koulukentällä pelatussa ottelussa vuonna 1931. Koulukentällä ratkottiin muun muassa ensimmäinen pesäpallon naisten Suomen mestaruus.

Imatran Pallo-Veikot järjestää tutustumismatkan luovutetun Karjalan pesäpallohistoriaan syyskuussa. Matkalla tutustutaan Viipurin alueen pesäpallon tapahtumapaikkoihin asiantuntija Pekka Jyrkiäisen johdolla.

Matka on Imatralta ensimmäinen laatuaan. Pallo-Veikkojen urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää kiinnostui aiheesta ensi kertaa vuonna 2008, jolloin hän oli mukana järjestämässä naisten Lappeenrannan Pesä Ysien ja Porin Pesäkarhujen kohtaamista Viipurissa.

— Silloin alueen urheiluhistoriaan tuli henkilökohtaisesti tutustuttua. Siitä on sen jälkeen ollut puhetta eri yhteyksissä, että on kiinnostusta lähteä. Pekka Jyrkiäinen on tietysti suurin innoittaja, Valkeapää kertoo idean synnystä.

Matkan aikana on tarkoitus vierailla keskeisillä pelinäyttämöillä, joita ovat Viipurin koulukenttä, paraatikenttä, keskuskenttä sekä sen harjoituskentät.

Lisäksi reitille on määrä sisällyttää Papulan yleisurheilu- ja jalkapallokenttä, jossa on tehty 16 yleisurheilun maailmanennätystä ja kisattu kahdet Kalevan Kisat.

Vaikka palloa iskettiinkin Viipurissa viimeksi naisten toimesta vuonna 2008, viimeisestä miesten pääsarjan pelin juoksusta tulee syyskuussa täyteen 80 vuotta.

— Viipurin alueella ja Kannaksella on valtava urheilu- ja pesishistoria. Moni luulee, että pesäpallo on pohjalaisten keksimä laji, mutta sen juuret ovat hyvin vahvasti Karjalassa, Valkeapää sanoo.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut