Kuntosuunnistuskausi käynnistyy Imatran seudulla ensi viikolla — Rasteille ilmoittautuminen on nyt helppoa uuden palvelun ansiosta

SK Vuoksen ja Kullervon iltarastit käyntiin ensi viikolla, Rapsun kausi alkaa 9. toukokuuta.

Raimo Eerola

Kuntoraisteilla kierretään pian ympäri maakuntaa.
Kuntoraisteilla kierretään pian ympäri maakuntaa.

Kevään ensimmäiset kuntorastit kierretään Imatran seudulla ensi viikolla. SK Vuoksen kuntosuunnistukausi käynnistyy tiistaina 24. huhtikuuta kello 17 Korvenkylän koululta. Vappu hiljentää iltarastit viikoksi, mutta 8. toukokuuta lähtien kausi jatkuu katkeamattomana syyskuun ensimmäiselle viikolle saakka.

Päivää myöhemmin keskiviikkona 25. huhtikuuta kello 17 alkaen suunnistetaan kevään ensimmäiset Joutsenorastit Hietaharjussa. Joutsenon Kullervon pitämät iltarastit jatkuvat 5. syyskuuta asti.
Rautjärvellä ja Parikkalassa kuntosuunnistuksen järjestämisestä vastaa tuttuun tapaan Rapsu. Kauden aloitus on Akonpohjassa 9. toukokuuta kello 17.30.

Korvenkylässä kuivaa

SK Vuoksen kuntosuunnistusvastaava Juho Martiskainen kertoo, että Korvenkylän maastot soveltuvat hyvin vuodenaikaan.

— Korvenkylä on osittain korttelirata. Siellä suunnistetaan kangasmaastoissa ja polkuja pitkin. Muutama syvempi suppa voi olla, missä voi vielä olla lunta, mutta ne pääsee kyllä kiertämään, Martiskainen toteaa.

Kansalliset Rajarastit pidetään Ilottulassa 19.—20.5. Kisamaastoja ja uutta karttaa hyödynnetään Joutsenorasteissa seuraavalla viikolla. Muuten Joutsenorastit pyörivät kesän aikana pääosin tutuissa maisemissa, kertoo Kullervon puheenjohtaja Hannu Myllärinen.

Perinteiset Eukkorastit ovat vuorossa helatorstaina 10. toukokuuta Ruokolahden Syyspohjassa. Myös Eukkorastien yhteydessä on mahdollisuus kuntosuunnistukseen. Saman viikon perjantaina pidetään Kaakon alueen avoimet sprinttiviestit, SM-karsintakilpailut Joutsenon Rauhassa.

Suunnistuskoulut alkavat toukokuussa

SK Vuoksen järjestämä aikuisten suunnistuskoulu alkaa ensi maanantaina kello 18 Imatran urheilutalolla. Päivät ja paikat vaihtelevat kesän mittaan.

Lasten suunnistuskoulun käynnistys on maanantaina 7. toukokuuta Imatran urheilutalolla kello 18. Suunnistuskoulu jatkuu joka maanantai juhannukseen saakka ja jälleen kesätauon jälkeen elokuussa. Kullervo ei pidä tänä vuonna suunnistuskoulua.

— Kokeilimme aikuisten suunnistuskoulua viime vuonna, mutta se ei oikein napannut. Porukka on kuitenkin lisääntynyt kuntorasteilla, joten sinne järjestetään opastusta suunnistusharrastustaan aloittaville, Hannu Myllärinen kertoo.

Uuden Rastilippu-sovelluksen ansiosta suunnistajat voivat ilmoittautua sähköisesti kuntorasteille ja maksaa samalla osallistumismaksun verkkopankissa. Kyseessä on Suunnistusliiton pilotti, joka auttaa käyttäjiä löytämään lähellä olevat kuntorastitapahtumat. Palvelussa ovat jo mukana SK Vuoksi ja Joutsenon Kullervo.

Kuntorasteja Imatran seudulla

SK Vuoksen Vuoksirastit tiistaisin 24.4.—4.9. sekä Eukkorastien yhteydessä torstaina 10. toukokuuta.

Rapsun kuntosuunnistukset keskiviikkoisin 9.5.—25.7.

Joutsenon Kullervon Joutsenorastit keskiviikkoisin 25.4.—5.9.

Tiistaina 17.7. seurojen yhteisrastit Livastinmäessä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut