Maantiepyöräilijä Jaakko Hännisen veto riitti neljänneksi Ranskassa: tähänastisen ammattilaisuran paras sijoitus

Ruokolahtelaislähtöinen maantiepyöräilijä Jaakko Hänninen kiri Ranskassa lähelle kärkeä.

Minna Mänttäri

Arkistokuvassa polkeva Jaakko Hänninen taisteli Ranskassa palkintosijoista. Viimeinen alamäkiosuus taivutti Hännisen lopulta neljänneksi.
Arkistokuvassa polkeva Jaakko Hänninen taisteli Ranskassa palkintosijoista. Viimeinen alamäkiosuus taivutti Hännisen lopulta neljänneksi.

Ruokolahtelaislähtöinen maantiepyöräilijä Jaakko Hänninen kävi lähellä palkintokoroketta Tour du Doubs -kilpailussa Ranskassa.

Elokuussa ammattilaiseksi ranskalaisjoukkueen riveihin siirtynyt Hänninen polki 188,9 kilometrin kilpailussa lopulta neljänneksi. Se on Hännisen tuoreen ammattilaisuran toistaiseksi paras sijoitus.

Reitillä oli viisi ylämäkeen ajettavaa kirimaalia. Viimeisellä mäkiosuudella Hänninen sai joukkueensa turvin paikan nousta kärkiryhmään, mutta kilpailu päättyi niukasti podiumin ulkopuolelle noin neljän kilometrin laskuosuudella. Voittoon ajoi sveitsiläinen Stefan Küng.

— Tämä osoitti, että mäkijalat ovat tallella. Pääsin viimeiseen nousuun hyvistä asemista ja meitä oli seitsemän tai kahdeksan ajajaa mäen päällä. Harmittavasti järjestäjien etumoottoripyörä veti meidät väärälle reitille. Loppukiristä jäi seliteltävää, mutta sille ei voi mitään. Podium jäi odottamaan, Hänninen kertoo tiedotteessa.

Hännisen kilpailukausi jatkuu keskiviikkona 18. syyskuuta, jolloin vuorossa on 206 kilometrin Gran Prix de Wallonie Belgiassa.

Luetuimmat