Miesten superpesiksen kauden aloituspäätöstä lykättiin ensi viikkoon- Pesäpalloliitto ja seurat odottavat tietoa ottelujen erityisjärjestelyistä

Naisten superpesiskausi käynnistyy kesäkuussa.

Kai Skyttä

Miesten superpesiskauden aloittamisesta tehdään päätös ensi viikolla.
Miesten superpesiskauden aloittamisesta tehdään päätös ensi viikolla.

jarmo Hämäläinen

Pesäpallokausi on käynnistymässä kesäkuussa. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on Pesäpalloliiton tiedotteen mukaan merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Miesten Superpesiksen osalta päätökset siirtyvät ensi viikolle. Päätösten pohjaksi Pesäpalloliitto ja seurat odottavat viranomaisilta ensi viikon alussa ohjeita erityisjärjestelyistä, joita kaikkien osallistujien turvallisuus ja terveys otteluissa edellyttävät.

– Aluehallintovirastojen ohjeistuksilla erityisjärjestelyistä ja yleisömääristä on suora vaikutus seurojen tiukkaan taloustilanteeseen Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta sanoo.

Suomessa on voimassa kielto yli 500 hengen yleisötapahtumien järjestämisestä heinäkuun loppuun asti. Imatran Pallo-Veikkojen urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää on suhtautunut epäilevästi miesten superpesiksen käynnistämiseen heinäkuussa 500 hengen yleisörajoituksen voimassaolon aikana.

Taloudellisesti kyseessä on Valkeapään mukaan hankala yhtälö. Kulut ovat kovat, mutta tuloista ei ole mitään varmuutta.

Pesäpalloliitto ja naisten Superpesiksen seurat pitivät yhteiskokouksen etäyhteydellä keskiviikkona. Ennen lopullisia päätöksiä otteluohjelmasta Pesäpalloliitossa odotetaan aluehallintovirastojen tarkempia ohjeistuksia ottelutapahtumien turvallisuuteen liittyen.

– Sarjajärjestelmistä tiedotetaan ensi viikolla, samoin ottelutapahtumiin liittyvistä erityisjärjestelyistä, kun olemme saaneet aluehallintovirastojen ohjeistukset, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari kertoo tiedotteessa.

– Kaikkiin kauden 2020 pesäpallosarjoihin osallistuminen on vapaaehtoista eikä yksikään joukkue putoa mistään sarjasta kilpailullisen sijoituksen perusteella. Nouseminen on sen sijaan mahdollista, Huotari jatkaa.

Ykköspesiksessä sarjakausi käynnistyy juhannuksen jälkeisellä viikolla ja panoksena on nousu Superpesikseen. Miesten puolella mukana on alkavalla kaudella yhdeksän joukkuetta. Kauteen eivät lähde Laukaan Urheilijat, Ulvilan Pesä-Veikot ja Vähänkyrön Viesti.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset