IPV:lle maukas voitto Kempeleessä, Juuso Lattu kierteli tärkeän kunnarin

Jere Dahlström kumautti voittojuoksun ja 1300 lyötyä rikki.

Kai Skyttä

Juuso Lattu on yksi IPV:n tärkeimmistä pelaajista. Arkistokuva.
Juuso Lattu on yksi IPV:n tärkeimmistä pelaajista. Arkistokuva.

Lauantain ei pitänyt olla Juuso Latun päivä Kempeleessä, sillä kuumesairaana levännyt jokeri pystyi ottamaan pelipäivän aamuna ensimmäiset hölkkäaskeleensa viikkoon. Silti Lattu iski kolmospuolelta läpi ja kierteli hämärän rajamailla toisen jakson voittokunnarin neljännen vuoroparin tasoittavalla.

IPV voitti 2—1 (3—11, 2—1, 1—0).

— Tänään ei kyllä kulkenut yhtään, ja kaverit pistelivät vielä minulle sellaisia lyhyitä vaihtolyöntejä, Lattu virnisti.

Kunnarin ja yhteensä kolmen tuodun juoksun edestä ravaaminen on toipilaalle kovaa puuhaa. Jalatkin sen tietävät.

— Nyt tuntuu jaloissa siltä, ettei tunnu yhtään miltään. Toivottavasti herään huomenna vielä hengissä ja pystyn auttamaan joukkuetta Raahessa, Lattu veisteli.

Voittokunnaria arvottiin tovi

Lattun voittokunnari hyväksyttiin vasta tuomareiden neuvonpidon jälkeen, sillä oli epäselvää, etenikö Lattu kakkos-kolmosvälin kotipesään suuntautuneen polttoheiton vain oman lyöntinsä avulla.

Päätöksen jälkeen IPV pääsi aloittamaan supervuoron sisältä ja jokeri Jere Dahlsröm iski voittojuoksun. Se oli neljästi Kempeleessä onnistuneelle kaikkien aikojen lyöjäkuninkaalle runkosarjajuoksu numero 1301.

— Jere on nyt ensimmäistä kertaa pystynyt lyömään sata lyöntiä samalla mailalla, Lattu kertoi.

Alkukaudesta katkeilleet pesäpallomailat ovat syöneet monien lyöntipeliä.

— Meilläkin on mennyt huhtikuun alusta lähtien noin 25 mailaa per pelaaja. Ei se ole helppoa lyödä aina eri mailalla, Lattu tietää.

Ulkopelissä mustia hetkiä

Räpylät ovat sentään pysyneet ehyinä, vaikka välillä IPV:n peli ei siltä näytä. Kempele runnoi avausjaksolla kolmannessa vuorossaan 10 juoksua pääasiassa läpilyönneillä ja hieman IPV:n ulkokentän avustuksella.

— Meillä on ollut noita mustia ulkovuoroja koko kauden. Ne ovat häpeällisiä, en tiedä miten niistä päästäisiin eroon, Lattu sanoi.

IPV:n usko ei loppunut ja tauon jälkeen kentälle tuli parempi joukkue. Kempeleen sisäpeli on toiminut tällä kaudella vain pätkittäin ja sen tukahduttaminen söi kotijoukkueen pelihuumoria pahasti.

Kolmostilanteet 23—14 hävinnyt IPV paransi toisella jaksolla myös sisällä.

— Yleensä sisä- ja ulkopeli kulkevat käsi kädessä, pelinjohtaja Jyrki Valle muistutti.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset