SaiPassa pelannut Dmitri Nabokov on kuollut 42-vuotiaana

Seppo Rautiovaara

Dmitri Nabokov oli SaiPa-kaudellaan joukkueen tähtipelaaja yhdessä Shayne Toporowskin, Tero Koskirannan ja Iiro Tarkin kanssa.
Dmitri Nabokov oli SaiPa-kaudellaan joukkueen tähtipelaaja yhdessä Shayne Toporowskin, Tero Koskirannan ja Iiro Tarkin kanssa.

SaiPassa pelannut entinen jääkiekkoilija Dmitri Nabokov on kuollut. Novosibirskin kaupungin sivustolla julkaistun tiedotteen mukaan Nabokov menehtyi vakavaan sairauteen sunnuntaina. Hän oli 42-vuotias.

Nabokov pelasi SaiPassa kauden 2008—2009. Lappeenrantalaisseura oli etsinyt vahvistuksekseen kovatasoista ulkomaalaispelaajaa ja löysi tuolloin 31-vuotiaan Nabokovin.

Nabokov oli Novosibirskin maineikkaan juniorikoulun tähtikasvatti ja nuorena yksi ikäluokkansa maailman parhaista jääkiekkoilijoista. NHL-seura Chicago Blackhawks varasi Nabokovin ensimmäisellä varauskierroksella vuonna 1995. Hän pelasi lopulta 55 NHL-ottelua Chicagossa ja New York Islandersissa.

SaiPassa Nabokov ilahdutti yleisöä kiekonkäsittelytaidollaan ja pelisilmällään. Runkosarjassa hän teki 58 ottelussa 7+25=32 pistettä. Kun SaiPa voitti playout-ottelusarjassa Rauman Lukon voitoin 2—1, Nabokov teki 1+3=4 pistettä.

SaiPasta Nabokov siirtyi päättämään peliuransa itävaltalaiseen EC Dornbirniin, jonka hän auttoi Itävallan kakkossarjan mestariksi vuonna 2010 yhdessä niin ikään edelliskaudella SaiPassa pelanneen Jussi Tarvaisen kanssa.

Luetuimmat

Kommentoidut