Ketterälle ei herunut pisteitä Heinolasta — Liukkaasti luistellut Peliitat karkasi päätöserässä murskavoittoon

Minna Mänttäri

Aku Kestilä pohjusti syötöllään Ketterän ainoaksi jääneen maalin Heinolassa.
Aku Kestilä pohjusti syötöllään Ketterän ainoaksi jääneen maalin Heinolassa.

Perjantaina kotikaukalossaan Tampereen Kooveeta numeroin 6—0 myöhentänyt Imatran Ketterä ei lauantaina saanut pisteen pistettä Heinolan vierailulta. Isäntäjoukkue Peliitat käytti maalipaikkansa tarkasti ja paransi asemiaan jääkiekon Mestiksen sarjataulukossa 6—1 (2—1, 1—0, 3—0) -voitolla.

Ketterä oli hyvin mukana kamppailussa avauserän lopussa, kun Ville Vainikainen täräytti ylivoimalla 1—1-tasoitusmaalin ajassa 15.08. Maalin pohjustivat Janne Kettunen ja Aku Kestilä.

Peliitat pääsi kuitenkin ensimmäiselle erätauolle johdossa, kun Roope Keskitalo laukoi runsas minuutti ennen taukoa numeroiksi 2—1.

Toisen erän ainoa onnistuja maalinteossa oli Peliittojen Niklas Jalo, joka vei lähes ottelun puolivälissä kotijoukkueen 3—1 johtoon ylivoimamaalilla. Maalin aikana jäähypenkkiä kulutti Ketterän Toni Jalovaara.

Atte Antinahon 4—1-maali Ketterän verkkoon ajassa 52.46 oli jo voiton varmistelua. Severi Lahtinen ja Eemeli Jeskanen lisäsivät vielä tappion tuskaa laukomalla loppuminuuteilla 5—1 ja 6—1-maalit.

Peliitat teki vain yhden ylivoimamaalin ottelussa, mutta Ketterä joutui pelaamaan alivoimalla kaikkiin seitsemän kaksiminuuttisen aikana. Peliitoille jäähyjä kertyi neljä.

— Tuollainen jäähymäärä kyllä syö joukkuetta. Tiettyjä pelaajia pitää kuormittaa liikaa ja jäähyjen määrää näkyy hyökkäyspelissä ottelun lopussa, sanoi Ketterän valmentaja Matias Lehtonen.

Lehtonen myönsi, että Ketterä oli ottelussa väsynyt ja liukkaasti luistellut Peliitat pudotti imatralaiset vauhdistaan.

—Tämä oli meille ensimmäinen kolmen pelin viikko ja se näkyi. Pitää vain oppia pelaamaan viikon kolmannessakin pelissä. Kolmen peli viikko on taas ensi viikolla edessä, Lehtonen muistutti.

Maaleissa Ketterä jäi selvästi kakkoseksi, mutta maalivahdeista Peliittojen Adam Nagylla oli enemmän töitä kuin Ketterän Santeri Lipiäisellä. Nagy torjui 24 kertaa ja Lipiäinen 17.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset