Ketterässä syyskaudella loistaneella Mikko Kokkosella on tähtäin tiukasti mielessä: NHL

Mikko Kokkonen kuvaa hotelliasumisen huonekavereitaan Tomi Iso-Mustajärveä ja Rudolfs Maslovskisia aika vikkelläksi kaksikoksi.

Mari Koukkula

Mikko Kokkonen on ehtinyt maistaa myös Liigan vauhtia Jukureissa.


Ketterän joukkueessa syksyn aikana Mestistä lainasopimuksella pelannut mikkeliläinen Mikko Kokkonen, 16, on yksi Suomi-kiekon suurlupauksista.

Jukurien raamikasta ja kiekollisesti taitavaa pakkia povataan jo nyt yleisesti kevään 2019 NHL:n varaustilaisuuden yhdeksi ykkösnimistä.


— En ole niin pitkälle vielä edes ajatellut, eletään nyt vain tätä hetkeä.


Kokkonen täyttää tammikuussa 17 vuotta ja viettää tulevan vuodenvaihteen Sveitsissä U18 maajoukkueen mukana turnauksessa. Sopimus Ketterän kanssa päättyi joulutaukoon, uusi kiekkosuunta on vielä arvoitus.


— Tarkoitus on pitää Riston (Jukurien liigajoukkueen päävalmentaja Risto Dufva) kanssa palaveri siitä, missä minun kannattaa kehittymiseni kannalta keväällä pelata. Vaihtoehtoina ovat jo Liiga Jukurien kanssa tai sitten Mestis, Kokkonen sanoo.

Jos Mestistä, niin silloin Ketterässä


Jos Iso-D on sitä mieltä, että Mestis on se parempi vaihtoehto, niin Kokkonen tietää kyllä, mikä silloin on joukkue.


— Ehdottomasti Ketterä.


Kokkonen tarvitsee peliaikaa ja kovia pelejä. Hän haluaa olla mukana Suomen U18-ikäluokan MM-joukkueessa keväällä Venäjällä.


Kisat pelataan Magnitogorskissa.

Hyvin luisteleva kiekollinen pakkiKaveriporukan mukana jääkiekon viisivuotiaana aloittanut Mikko Kokkonen on aina pelannut pakkina. Hän nauttii pelipaikasta edelleen.


— Olen aina ollut kiekollinen pelaaja, haluan osallistua pelin tekemiseen.


Kokkosen mukaan arki Mestiksessä tai Liigassa ei pelaajan kannalta ole kovin erilainen. Paljon pelejä, harjoitukset painottuvat aamuihin.


— Jukurien ja Ketterän pelityylikin on aika samanlainen. Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen ei ahdista pelaajia tiukkaan peliraamiin, vaan antaa sopivasti vapautta, mutta vaatii myös vastuuta.


Kämppäkavereina vikkelä kaksikko


Kokkosen mukaan hänet otettiin Ketterässä ensimmäisestä päivästä lähtien upeasti vastaan.


— Fiilikset ovat todella hyvät. Olen päässyt pelaamaan kovia miesten pelejä hyvässä joukkueessa. Pelimme on syksyn aikana kehittynyt todella paljon ja koko joukkueessa on erinomainen yhteishenki. Omasta mielestäni olen myös mennyt eteenpäin. Saa nähdä, onko Dufva samaa mieltä.


Yksi hyvän hengen salaisuuksista on Kokkosen mielestä se, ettei pelillisistä virheistä joudu heti penkille tai jopa katsomoon.


— Virheet sallitaan, yrittämättömyyttä ei.

Mikko Kokkonen asuu viikot Imatralla hotellimajoituksessa yhdessä Tomi Iso-Mustajärven ja Rudolfs Maslovskisin kanssa.


— Niiden kavereiden kanssa aika ei todellakaan käy pitkäksi. Kyseessä on aika vikkelä kaksikko, Kokkonen naurahtaa

.
Kotona Mikkelissä Kokkonen ehtii piipahtamaan yleensä vain viikonloppuisin.
Pitkän aikavälin tähtäimessä on jääkiekkoammattilaisuus ja päätähtäin on NHL. Asiaa Kokkonen ei kiellä.


Sitä ennen muun muassa englanti pitää ottaa hyvin haltuun.


— Opiskelen nettilukiossa nyt ensimmäistä vuottani.Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Uusimmat uutiset