SaiPan pitkä ilta päättyi rankkareihin — Viimeisen niitin iski Tomi Iso-Mustajärvi kobrakiemuroillaan

Liigan jumbo Ässät oli alakynnessä, mutta kotijoukkueen kuumin kiima maalintekoon oli kateissa.

Kimmo Metsälä

Ahti Oksanen sai vapaan laukaisupaikan Ässien puolustuksen keskustaan ja peli oli tasan 1—1.

Tomi Iso-Mustajärvi kiemurteli kiekon Ässien maalivahdin Andreas Bernardin alta maaliin ja jääkiekkoliigan ottelun ratkaisseen voittomaalikisan ainoa maali oli nähty. Frans Tuohimaa venytti suojuksensa ratkaisevasti kaikkien Ässien yritysten eteen.

Lukemat Kisapuistossa voittomaalikisan jälkeen SaiPalle 2—1 (0—1, 1—0, 0—0).

Pitkään vaisua

SaiPa yritti tehdä töitä läpi illan, mutta viimeinen mauste kuvioista puuttui ja lopulta koko kuva jäi vaisuksi. Pisteen menetys sarjajumbolle oli pettymys.

Kotijoukkue pääsi jatkoajalle vajaan minuutin ajaksi ylivoimalle, mutta se ei otteluun vielä ratkaisua tuonut.

SaiPa yritti tehdä töitä läpi illan, mutta viimeinen mauste kuvioista puuttui ja lopulta koko kuva jäi vaisuksi.

Sarjajumbo Ässät nousi johtoon avauserässä, kun se sai aikansa rusikoida kiekkoa Tuohimaan edessä, ja lopulta Aki Juuselan edessä oli tyhjä maali.

SaiPa sai hidastempoisen erän lopussa pitempiä pyörityksiä Ässien päätyyn, mutta ei juurikaan pystynyt tunkeutumaan vanhassa kotihallissaan torjuneen Andreas Bernardin maalin eteen.

Toinen erä oli vahvasti SaiPa-merkkinen, mutta hyökkäyspeli oli edelleen pehmeää ja puolivillaista. Varsinkin tarjolla olleet pari ylivoimaa olivat sekavaa touhuilua kärkimiehiä myöten.

Oksanen latasi

SaiPan hyökkääjän Micke Saaren ottelu päättyi toisessa erässä, kun hän loukkasi laitakahinassa ilmeisesti nilkkansa.

Hetkeä myöhemmin Ahti Oksasen tämän kauden yhdestoista maali toi SaiPan tasoihin. Cody Kunykin puhtaan aloitusvoiton jälkeen Kalle Maalahti ja David Goodwin siirtelivät kiekon Oksaselle keskustaan vapaaseen laukaisupaikkaan.

Päätöserässä Ässät keskittyi tukkimaan keskialuetta, ja SaiPa dominoi kiekkoa, mutta ilman tulosta.

Ässien Aleksi Varttisen jäähy minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua antoi SaiPalle mahdollisuuden täyteen pottiin. SaiPan valmentaja Tero Lehterä veti joukkonsa aikalisälle miettimään ylivoiman kuvioita, mutta voittomaalia ei syntynyt.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset