Risto Mattila ei luovu liigaunelmastaan, joka pienenä oli Kanada-Maljan kohottaminen Kärppä-pelaajana

Oulun Kärppien kasvatti tuli Ketterään kasvamaan korkoa. Mattila kehuu Ketterän yhteishenkeä ja pelaajia kunnioittavaa pelitapaa.

Tenho Tiilikainen

Risto Mattila ei luovu liigaunelmastaan, joka pienenä oli Kanada-Maljan kohottaminen Kärppä-pelaajana

Jos Kajaanin Hokki ei olisi mennyt viime keväänä konkurssiin, pelaisivat Risto Mattila ja Tomi Iso-Mustajärvi samassa joukkueessa, Hokissa. Ketterän piti pelata Suomi-sarjaa.

Toki Mattila, 26 ja Iso-Mustajärvi, 25 pelaavat nytkin samassa Mestiksen joukkueessa, Ketterässä. Iso-Mustajärvi tuli Hokin raunioilta suoraan takaisin Imatralle, Mattila koukkasi Kokkolan Hermeksen kautta.

Pikkupoikana oli haave päästä nostamaan Kanada-Malja Kärppien riveissä. Risto Mattila

— Hokin konkurssin jälkeen minulla oli useitakin vaihtoehtoja. Loppupeleissä tein valinnan Ketterän ja Hermeksen kesken ja päädyin Hermekseen. Varmaan siinä suurimpana syynä oli, että perheemme tukiverkot ovat Oulussa ja Kokkola on aika paljon lähempänä Oulua kuin Imatra, Mattila kertoo.

Perheessä on puolison lisäksi 6-vuotias tyttö ja vajaan vuoden ikäinen poika. Kolmannen lapsen on määrä syntyä ensi heinäkuussa. Perhe asuu Kokkolassa.

— Tämä kevät menee minun osaltani hotelliasumisena, toki perhe tulee tänne parikin kertaa vähän pidemmäksi aikaa. Upealla tavalla Ketterä on luvannut järjestää perheasunnon siksi ajaksi.

Liiga on unelma, josta Mattila ei luovu

Ensi kausi on Mattilalle vielä arvoitus. Oulun Kärppien kasvatti tunnustaa, että pääsy Liigaan on edelleen tavoite, josta hän ei suostu luopumaan.

— Pikkupoikana oli haave päästä nostamaan Kanada-Malja Kärppien riveissä.
Viime kaudella Mattilalle tarjoutui mahdollisuus päästä pelaamaan Liigaa Kärpissä, mutta loukkaantuminen vesitti debyytin.

— Vielä minä Liigassa pelaan, joukkueella ei ole niin väliä enää.

Pakkina saa enemmän peliaikaa

Mattilaa pidetään yhtenä Mestiksen parhaimpana kiekollisena pakkina. Puolustajaksi hän valikoitui jo 7-vuotiaana isänsä neuvosta.

— Ryhdy pakiksi. Pakit saavat enemmän peliaikaa isä neuvoi.

Ainakin Hokissa ja Hermeksessä Mattila on saanut enemmän kuin riittävästi peliaikaa. Kiitosta tulee Hermekselle myös siitä, että hän pääsi siirtymään Ketterään.

— Päävalmentaja (Ari-Pekka Pajuluoma) piti upealla tavalla sanansa.

Ketterän pelitapa on Mattilan mieleen

Monelle on ollut yllätys Ketterän menestyminen Mestiksessä. Mattilallekin se oli viime perjantaihin saakka. Ensimmäiset pelit ja harjoitukset avasivat silmät.

— Ketterä pelaa juuri sellaista lätkää, jota minäkin haluan pelata. Pelaajille annetaan vapaudet toteuttaa itseään. Joukkueen yhteishenki on aivan mahtava, paras jossa olen koskaan ollut.

Mattilan ensimmäinen peli Ketterän paidassa oli viime perjantaina Keuruulla. Joukkuetaktiikan hän ”oppi” linja-autossa Jyväskylän ja Keuruun välisellä osuudella.

 Matias Lehtosen (Ketterän päävalmentaja) ohje oli, ettei kiekkoa saa iskeä ränniin ja vastustajan maalin takana saa tarpeen vaatiessa pitää kiekkoa itsellään vaikka minuutin. Vau.

Millaista roolia Mattila toivoo itselleen jatkopeleissä?

— Haluan olla pelaaja, jota valmentaja peluuttaa game sevenissä ja sen ratkaisuhetkillä.


Risto Mattila
Syntymäaika ja paikka: 7.3. 1991, Oulu
Kasvattajaseura: Oulun Kärpät
Pelipaikka;. Puolustaja
Kätisyys: Left
Maaottelut: 32 poikien ja junioreiden maaottelua
Mestis: Seuroina: LeKi, Peliitat, Hokki, Hermes ja Ketterä
Ketterän seuraava kotipeli on ensi lauantaina Iisalmea vastaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat