IPV:n ryhtiliike tuotti pisteen - Kitee vei kaksi supervuoron jälkeen

IPV:n pelinjohtaja Petri Tuuvaa miellytti peli-ilmeen löytyminen toisella jaksolla.

MIKA STRANDÉN

Juuso Lattu ehti Kiteellä kotipesään kolme kertaa juoksun arvoisesti. Kuva toukokuun Raahe-ottelusta.

Imatran Pallo-Veikot haki yhden sarjapisteen Kiteeltä kolmen vuoroparin hyvällä pelillä. Piste tuli toisen jakson 3—4 voitolla, mutta Kiteen Pallo vei ottelun supervuoron jälkeen 2—1 (4—0, 3—4, 1—0).

Avausjaksolla Imatralla oli suuria vaikeuksia päästä peliin mukaan. Kotijoukkue onnistui eliminoimaan tehokkaasti kärkikvartetin pelinrakentelun; joukkueen avainpelaajat eivät todellakaan olleet parhaassa iskussa.

Taukoon mennessä ainoastaan ykkösenä viilettänyt Jarkko Matikka voi olla peliinsä tyytyväinen. Hän meni kentälle kolmesti neljästä yrityksestä.

Muilla oli enemmän tai vähemmän suuria vaikeuksia Rantakentän helteessä. Koko joukkueen kärkilyöntiprosentti oli vain 31, ja peräti viiden pelaajan tehotilasto osoitti ympyriäistä nollaa.

Myös toisen jakson alku kulki samaa rataa, kun KiPa hankkiutui avausvuorossa Samu-Kalle Varosen näpäytyksellä ja Antti-Jussi Toropaisen saumalyönnillä 2—0–johtoon.

Tämän jälkeen IPV löysi peliinsä aiemmista KiPan kohtaamisista tutun hurmion. Se järjesti Juuso Latun ja Miikka Matikan johdolla solkenaan kolmostilanteita, joista Jere Dahlström iski kahdesti ja Ville Liukku kerran etenijän tupaan.

Supervuorossa IPV sai vielä aikaan hyvän painostuksen, mutta pistejahti päättyi Miikka Matikan harmittavaan takapaloon ja Juhani Myyryläisen sekä Valentin Ikosen erinomaisiin ulkopelisuorituksiin. Toisen sarjapisteen KiPalle varmisti Sami Partanen, joka kolmospuolen puhkaisulla kotiutti Topi Hurskaisen.

Molemmat pelinjohtajat vaikuttivat pelin jälkeen tyytyväisiltä. IPV:n Petri Tuuva oli mielissään joukkueensa peli-ilmeen löytymisestä ja upeasta noususta heikosti sujuneen alun jälkeen.

KiPan Raimo Bragge puolestaan totesi kahden pisteen voiton olevan loistava saavutus.

— Meillä oli kovat ennakkopaineet, mutta kestimme ne. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että olemme viime aikoina pystyneet kääntämään tasaisia pelejä voitoksemme, hän kiteytti.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset