Ukonniemen hiihtostadionin sähköinen ajanotto takkuaa — "Kerätty tieto ei tullut järjestelmästä ulos sillä tavalla, että se olisi palvellut urheilijoita harjoittelussa"

Testikäytössä havaittujen puutteiden takia järjestelmää ei päästy viime talvena markkinoimaan.

Kai Skyttä

Ukonniemen hiihtostadionille viime vuonna rakennetun ajanotto- ja mittausjärjestelmän käyttöönotto on takkuillut.

Ukonniemen hiihtostadionille viime vuonna rakennetun ajanotto- ja mittausjärjestelmän käyttöönotto on takkuillut.

Ilmoitus- ja ajanottopalveluiden toimittaja EQ Timingin ja Biathlon Kurvisen tuottaman järjestelmän piti olla valmis, kun ensilumen latu avattiin viime syksynä. Imatran kaupungin elämänlaatupalveluiden johtajan Harri Valtasolan mukaan testikäytössä havaittujen puutteiden takia järjestelmään kuuluvia palveluita ei päästy markkinoimaan suunnitellulla tavalla.

Järjestelmässä olleet puutteet kävivät ilmi ampumahiihtäjien harjoituksissa. Muun muassa Tshekin ja Valko-Venäjän ampumahiihtomaajoukkueet pitivät Ukonniemessä leirin loppuvuodesta.

Raportoinnissa suurimmat puutteet

Valtasola sanoo, että palveluntarjoajan kanssa on nyt istuttu alas ja kehitysprojektia viedään eteenpäin tavoitteena saada ongelmat ratkottua kesäkuun aikana. Kehitystyö ei vaadi kuitenkaan järjestelmän laajentamista.

— Suurin kehittämisen kohde liittyy raportointiin, joka oli toteutettu pitkälti kilpailunäkökulmasta. Tämän takia kerätty tieto ei tullut järjestelmästä ulos sillä tavalla, että se olisi palvellut urheilijoita harjoittelussa. Kehityskohteet ovat tiedossa ja järjestelmää päästään testaamaan uudestaan ennen ensilumen latua, Valtasola kertoo.

Sähköisen ajanottojärjestelmän piti mahdollistaa väliaikojen ja kierrosten seuraamisen niin, että hiihtäjä pääsee esimerkiksi vertailemaan suoritustaan eri maastotyypeillä. Ampumapenkan mittauspisteeltä järjestelmä kerää tietoa muun muassa matolla vietetystä ja laukauksiin käytetystä ajasta.

Tähän asti suurin järjestelmästä saatu hyöty vaikuttaa kuitenkin olleen se, että sen kautta on saatu luotettavaa kävijätietoa: ensilumen ladulla kävi viime talvena yli 9 000 hiihtäjää ja latukierroksia kertyi yli 24 000.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat