Ratamoottoripyöräilijä Lenni Klemetti, 14, esitteli Espanjan Albacetessa kärkivauhtia, mutta tekniset murheet jarruttivat sijalle kymmenen — Öljyvuoto oli heittää nuoren kuljettajan satulasta

Imatralaisen ratamoottoripyöräilijä Lenni Klemetin hyvin alkanut PreMoto3-luokan kisa kärsi moottorista tihkuneen öljyn vuoksi.

Francisco Fraile Martin

Öljyvuodon takia lipsahtanut takapyörä oli heittää Lenni Klemetin selästään Albaceten osakilpailussa. 
Öljyvuodon takia lipsahtanut takapyörä oli heittää Lenni Klemetin selästään Albaceten osakilpailussa. 

Imatran Moottorikerhon ratamoottoripyöräilijä Lenni Klemetti, 14, joutui taipumaan teknisille murheille viikonloppuna PreMoto3-luokan kilpailussa Espanjan Albacetessa.

Klemetti ajaa Espanjan mestaruussarjaa, jossa alla ovat 250-kuutioiset nelitahtipyörät.

Kuudennesta lähtöruudusta startannut imatralaiskuljettaja nousi heti ensimmäiseen mutkaan tultaessa kolmanneksi. Hyvin alkaneen kilpailun alkupuoliskolla Klemetti taisteli sijoituksista 2-6.

— Minulla oli todella itsevarma olo, sillä pystyin ajamaan melko helposti muiden kärkiryhmän kuljettajien vauhdissa. Sitten takarenkaani alkoi luistaa epätavallisen paljon. Kärkiryhmä jakautui kahtia ja luiston takia en pystynyt enää vastaamaan nopeimpien vauhtiin, Klemetti kertoo tiedotteessa.

Nuori imatralaispilotti menetti takarenkaansa pidon kokonaan hetkellisesti ja oli lähellä kaatua. Klemettiä piinasi moottorista roiskunut öljy, jonka hän huomasi vasemman jalan saappaan pinnalta.

— Ymmärsin heti, että öljyvuoto oli syynä takarenkaan luistamiseen. Sen jälkeen tarkkailin tilannetta aina suorilla. Jos öljyn tihkuminen olisi pahentunut, olisin joutunut keskeyttämään, sillä radalle vuotaessaan se aiheuttaisi vaaraa myös muille kuljettajille. Keskityin tuomaan pyörän ruutulipulle ja tipuin lopulta kymmenennelle sijalle. Totta kai tämä harmittaa, mutta olen todella tyytyväinen vauhtiini ennen teknistä vikaa.

Öljyvuodon perimmäinen syy ei selvinnyt kilpailun jälkeen tehdyssä tarkastelussa.

Pyörä kuljetettiin Alicanten lähistöllä sijaitsevalle varikkohallille, jossa sitä säilytetään kilpailujen välillä. Siellä moottori on määrä purkaa, tarkastaa ja huoltaa perusteellisesti.

Klemetin kausi jatkuu 5.-6. lokakuuta Pohjois-Espanjassa Navarran radalla.

Uusimmat uutiset