Kolme pistettä eivät kelvanneet Ketterälle, tuli kaksi — "Näitäkin juttuja kuitenkin tarvitaan, jotta toiminta kehittyy ja tarina kasvaa kasvamistaan"

Jokipojat nousi viimeisellä kymmenminuuttisella kolmen maalin takaa rinnalle, mutta Marlo Koponen ratkaisi jatkoajalla voiton Ketterälle. Valtteri Lipiäinen teki kaksi maalia.

Kai Skyttä

Kaksi syöttöpistettä kerännyt Ketterän Rasmus Hämäläinen rynnisti kiekon perään ohi Jokipoikien maalivahdin Joonas Haraldin.

Tämä oli meille hyvä oppitunti, sillä yleensä olemme saaneet pidettyä johdon lopussa, vaikka kireämpääkin on ollut. — Matias Lehtonen

Ketterä tuhri varmalta näyttäneet kolme pistettä käsistään Mestiksen kotiottelussaan Jokipoikia vastaan.

Kolmannessa erässä kotijoukkue johti kolmella maalilla, mutta joensuulaiset rynnistivät vain muutamassa minuutissa tasoihin ja edessä oli jatkoaika.

Kaksi pistettä jäi Imatralle, kun puolustaja Marlo Koponen sivalsi ylivoimalla kauden avausmaalinsa ja Ketterä voitti 5—4.

— 50 minuuttia oli hyvää peliä meiltä, mutta sitten nostettiin vähän jalkaa kaasulta ja ajateltiin lasketella loppupeli alamäkeen. Rupesimme tekemään ratkaisevia virheitä, keskialueen menetyksiä ja vastaavia. Jokipojat sai hurmoksen päälle ja se oli menoa sen jälkeen, kertasi Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen lähes katastrofiksi kääntynyttä loppua lehdistötilaisuudessa.

Lehtonen oli tyytyväinen, että Ketterä pääsi jatkoajalla jälleen peliin kiinni ja sai hänen mielestään ansaitun voittomaalin.

— Tämä oli meille hyvä oppitunti, sillä yleensä olemme saaneet pidettyä johdon lopussa, vaikka kireämpääkin on ollut. Näitäkin juttuja kuitenkin tarvitaan, jotta toiminta kehittyy ja tarina kasvaa kasvamistaan. Muistetaan sitten ensi keväänä vastaavassa tilanteessa, mitä meidän pitää tehdä paremmin.

Lippojoki sai kopsun arkaan paikkaan

Ketterä pääsi heti avauserässä pitkälle ylivoimalle, kun Jokipoikien Janne Väyrynen lensi suihkuun huitaistutaan kotijoukkueen Jarno Lippojokea mailalla suoraan jalkojen väliin.

Ylivoimalla Valtteri Lipiäisen epäonnistunut laukaus yllätti vieraiden maalivahdin Joonas Haraldin ja vei Ketterän johtoon.

Vielä saman erän aikana Janne Kettunen täräytti 2—0-maalin. Kettunen palasi ottelussa kokoonpanoon oltuaan miltei kuukauden sivussa saatuaan luistimesta harjoituksissa viillon kaulaansa.

Toisessa erässä Jokipoikien kultakypärä Joonas Larinmaa ampui 2—1-kavennuksen, mutta kolhittu Ketterä-kapteeni Lippojoki vei joukkueensa erän lopulla uudelleen kahden maalin karkumatkalle kauden ensimmäisellä osumallaan.

Päätöserässä Valtteri Lipiäinen pyörähti laidassa, nousi maalille ja ujutti kiekon Haraldin jalkojen välistä verkkoon.

Jokipoikien takaa-ajo alkoi, kun Ketterä sekoili omassa päässä. Heti kavennuksen jälkeen Ketterän Valtteri Niemi lähti jäähylle koukkaamisesta, ja Jokipojat tuli ylivoimalla maalin päähän vielä saman minuutin aikana.

Ja vain puolitoista minuuttia myöhemmin myös edellisen maalin runnonut Miro Väänänen runnoi Jokipojat tasoihin maalin edustalta.

Valtteri Lipiäinen teki Ketterälle kaksi maalia, mutta kotijoukkueen tehokkain oli kolme syöttöpistettä kerännyt Aku Kestilä. Voitto oli Ketterälle tämän viikon toinen Mestiksessä. Aiemmin viikolla kaatui TUTO Imatralla maalein 3—0.