IPV jäi kokonaan ilman juoksuja KPL:n isäntänä — Toni Laakso ratkaisi ensimmäisen jakson, Matti Latvala toisen

Tappiosta huolimatta IPV paransi peliesityksiään tiistain Kitee-otteluun verrattuna.

Joonas Tapaninen

IPV:n lukkari Joona Sikiö laittoi näpyn ruutuun virkaveli Janne Kivipellon syötöstä. Molemmat lukkarit onnistuivat torstaina lautasen ääressä.
IPV:n lukkari Joona Sikiö laittoi näpyn ruutuun virkaveli Janne Kivipellon syötöstä. Molemmat lukkarit onnistuivat torstaina lautasen ääressä.

Imatran Pallo-Veikot ei pystynyt toistamaan reilun kahden viikon takaista jymypaukkuaan Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa yllätystappion Imatralla kokenut Superpesiksen sarjakakkonen vei tällä kertaa tiukan ulkopelin turvin kolme pistettä Ukonniemestä jaksoluvuin 0—2 (0—2, 0—2).

— Pitää antaa arvo vastustajan hyvälle ulkopelille. Selkeästi näki, että he olivat tulleet nyt pelaamaan voitosta, ja meillä taas oli hankaluuksia saada tilanteita, kommentoi IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle.

Hän näki IPV:n pelissä tappiosta huolimatta hopeareunuksen, sillä sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva KPL onnistuttiin jättämään neljään juoksuun.

— Jos sisäpeli olisi ollut omalla tasolla, meidän olisi pitänyt voittaa tuolla määrällä, Valle arvioi.

IPV puristi mailaa ratkaisupaikoissa

Kolmostilanteiden (9—13) valossa ottelu oli tasaista taistelua alusta loppuun. IPV puristi kuitenkin ratkaisupaikoissa mailaa vastustajaansa enemmän, jonka lisäksi muutama takatilanne kuivui turhiin paloihin.

Ulkopeli kotijoukkueella oli yhtä kauneusvirhettä lukuun ottamatta sentään hyvällä tasolla. Sen yhden kauneusvirheen hinta oli kuitenkin kova, sillä Toni Laakson lyömä ja Matti Saukon tuoma avausjakson voittojuoksu syntyi harhaheiton avittamana.

Imatralla pesisoppinsa saanut Laakso oli kasvattajaseuraansa vastaan muutenkin tikissä, ja hänelle ojennettiinkin vieraiden ykköspalkinto. Laakso löi myös vieraiden toisen juoksun ottamattomalla välilyönnillä.

Hartikainen ja Hacklin kovassa viressä

Toisen jakson alussa IPV:llä oli hyvä tilaisuus kääntää ottelun suuntaa, mutta ajolähdöstä huolimatta juoksutilin avaaminen osoittautui jälleen ylivoimaiseksi.
KPL oli askeleen edellä sisällä myös toisella jaksolla. Avausjuoksun kiskaisi Matti Latvala koppareiden väliin suuntautuneella lyönnillä.

IPV rimpuili kolmannen tasoittavalle asti juoksun takamatkalla, kunnes Latvala onnistui kasvattamaan vierasjohtoa taidokkaalla näpäytyksellään.

Torstai oli kokeneelle Latvalla juhlapäivä, sillä toisen jakson ensimmäinen juoksu oli hänen 700:s tehopisteensä miesten Superpesiksessä.

Neljännessä vuoroparissa IPV pyöritteli vielä pesät täyteen yhdellä palolla, mutta kotiutusyritykset jäivät vaatimattomiksi, joten nolla pysyi isäntien juoksusarakkeessa loppuun asti.

Laakson ja Latvalan lisäksi KPL:stä nousivat esille päävaihtajat Antti Hartikainen ja Juho Hacklin, jotka saivat kumpikin tililleen seitsemän kärkilyöntiä kahdeksasta yrityksestä.

IPV:n ykköspalkinnon koppasi keulamies Teemu Nurmio (7/8). Hänen mielestään IPV paransi tappiollisesta Kitee-pelistä, vaikka tulos oli tälläkin kertaa tappiollinen.

— Tämä oli sentään jo pesäpalloa. Jonain päivänä olisimme voineet pärjätäkin tällä pelillä, mutta nyt vastus oli niin kova, ettei pisteitä herunut, Nurmio sanoi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset