Rautjärveläinen aikuisuimari Juha Iivonen saavutti MM-kisoissa kolme mitalia ja kolme uutta ennätystä: mastersuimari vaihtoi seuransa myös Uinti Imatraan

Iivonen aloitti niin ikään Uinti Imatran aikuisuimareiden tekniikkavalmentajana.

Jari Johansson

Maailmalla menestynyt mastersuimari Juha "Jussi" Iivonen toi Etelä-Koreasta kasan arvometallia.
Maailmalla menestynyt mastersuimari Juha "Jussi" Iivonen toi Etelä-Koreasta kasan arvometallia.

Rautjärveläinen aikuisuimari Juha ”Jussi” Iivonen, 60, ui Etelä-Koreassa järjestetyissä maailmanmestaruuskilpailussa kolme kertaa palkintokorokkeelle.

50 metrin selkäuinnissa Iivonen saavutti pronssia, saman matkan vapaauinnissa ja perhosuinnissa puolestaan hopeaa. Neljännessä lajissaan rintauinnissa Iivonen oli kuudes.

Samalla 60-64 –vuotiaiden sarjassa kilpaileva Iivonen nakutti ennätyksiä uusiksi. Perhosuinnin uusi suomenennätys pysähtyi aikaan 30.62, vapaauinnissa se puolestaan kirjoitetaan lukemin 27.95. Lisäksi selkäuinnin aika (33.69) on kotimaan sekä pohjoismaiden ikäluokan kovin.

— Hyvin meni, kovat ajat tuli tehtyä. Koko reissu oli erittäin miellyttävä kokemus. Etelä-Korea oli hirmuisen siisti ja ihmiset ystävällisiä, Iivonen kertaa kisakokemustaan.

Kymmenen vuotta MM- ja EM-kilpailuja kiertänyt Iivonen on hankkinut menestystä maailmalta aiemminkin. Kesäkuussa järjestetyissä Venäjän avoimissa masterskisoissa Iivonen ui kolme mestaruutta. Tulevaisuudessa menohaluja on vielä, ja palkintokaapissakin olisi tilaa.

— Kahden vuoden päästä MM-kisat ovat Japanin Fukuokassa. Sinne on lähdettävä metsästämään kultamitalia, Iivonen naurahtaa.

Miettilässä asuva Iivonen harjoittelee Imatran uimahallissa kolme kertaa viikossa. Lappeenrannan Uimareita edustanut Iivonen on siirtänyt kirjansakin hiljattain Uinti Imatraan.

— Edustussiirto astuu näinä päivinä virallisesti voimaan. Imatran uimahallille on lyhyempi matka, kun muutin lähemmäs. Uintitreeneissä käyn noin kolme kertaa viikossa, muu treenaus tapahtuu lähinnä metsän raivauksella, Iivonen sanoo.

Sen lisäksi Iivonen on aloittanut seuran aikuisuimareiden tekniikkavalmentajana. Syksyyn hän jatkaa hyvillä mielin, tavoitteenaan herätellä aikuisuinti-innostusta Imatrallakin.

— Hyvin positiivisella mielellä olen ja lähden rakentamaan tänne hyvää mastersporukkaa. Siltä puolelta ei ole niin paljon menestystä täällä, mutta muutamia kiinnostuneita on. Tavoitteena on kerätä Imatralle tasokasta uintiporukkaa, Iivonen kertoo.

Juttua päivitetty klo 26.8.2019 klo 14:28: lisätty kuvaajan nimi.

Luetuimmat