Vuoksen lenkki kierrettiin lumisissa maisemissa- Keväisen lämmin kelikään ei estänyt osanottajakatoa

Anu Pakarinen

Vuoksen lenkkiä kiersi sunnuntaina kolmekymmentä juoksijaa aikuisten sarjoissa.
Vuoksen lenkkiä kiersi sunnuntaina kolmekymmentä juoksijaa aikuisten sarjoissa.

Pitkään lumisena ja kylmänä jatkunut on siirtänyt monen kuntoilijan juoksukauden avausta. Tämä havaittiin sunnuntaina, kun juoksukauden kisat perinteisesti Imatralla avaavalla Vuoksen lenkillä oli selvästi aiempaa vuosia vähemmän osallistujia.

Näin siitäkin huolimatta, että kevätilma oli aurinkoinen ja lämpömittarikin reilusti plussan puolella 7,4 kilometrin mittaista Vuoksen lenkkiä kiersi aikuisten sarjoissa maantiejuoksun pm-kisassa ja kuntosarjoissa 30 juoksijaa.

— Missä kaikki ovat?

Tätä ihmetteli maantiejuoksuun Lappeenrannasta tullut Maarit Kivimäki. Hän kertoi osallistuvansa tapahtumaan vähintään viidettä kertaa, kannatuksen vuoksi, vaikka matka on hänen makuunsa turhan lyhyt ja kovatempoinen.

— Juoksen pitkiä matkoja. Täällä pitäisi juosta kovempaa, mutta en osaa. Hölkyttelen varmaankin häntäpäässä, Kivimäki kertoo.

Ennen lähtöä Kivimäki ihmetteli osallistujien vähyyttä. Ei ketään tuttujakaan, hän harmitteli. Ehkä syynä on kevään viivästyminen, hän pohdiskeli.

— Itse juoksen ympäri vuoden. Aiemmin tällä viikolla käytin vielä nastakenkiä, mutta tänään jalassa on ensimmäistä kertaa kesäkengät.

Miesten kilpasarjassa nopein oli Lappeenrannan Urheilu-Miesten Samu Heikkonen, joka käytti Vuoksen lenkin kiertämiseen aikaa 24.42,3. Parikymmentä sekunti hänelle hävisi paremmin suunnistajana tunnettu Jonne Lakanen.

Naisen sarjan nopein oli Soili Kosonen ajalla 28.32,3.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset