Sääongelmat Ukonniemen ensilumen ladulla jatkuu: hiihtobaana lyhenee reilun kilometrin mittaiseksi

Kohokankaantien länsipuoleinen osuus suljetaan sen huonokuntoisuuden takia.

Kai Skyttä

Ensilumen latu avautui vajaat kaksi viikkoa sitten noin kolmen kilometrin pituisena. Nyt hiihdettävää on enää vain noin kilometri.
Ensilumen latu avautui vajaat kaksi viikkoa sitten noin kolmen kilometrin pituisena. Nyt hiihdettävää on enää vain noin kilometri.

Ukonniemen ensilumen latu kärsii lämpimästä ja sateisesta säästä. Keskiviikkona latua lyhennettiin 200 metrillä, ja torstaina iltapäivällä latua suljettiin kovemmalla kädellä.

Kohokankaantien länsipuoleinen osuus suljettiin sen huonokuntoisuuden takia, joka tarkoittaa sitä, että hiihdettävää baanaa on enää jäljellä reilun kilometrin mittainen pätkä.

– Pakko tehdä tällainen ratkaisu, kun sääennusteet ovat ladun kannalta huonoja. Lenkin ulkopuolelle jätettävät laskut alkavat olla vaarallisia, koska lumi sulaa niin nopeasti. Nyt panostetaan hiihtomahdollisuuden turvalliseen lyhyemmällä lenkillä, kertoo tekninen isännöitsijä Heikki Varis Mitralta kaupungin tiedotteessa.

Sateinen ja lämmin sää tulee koettelemaan ensilumen latua ainakin vielä tulevan kahden viikon aikana. Ukonniemen ensilumen latu on ollut avoinna vajaan kahden viikon ajan.

Luetuimmat

Kommentoidut