Ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli ei selviytynytkään sunnuntain rytäkästään pelkällä säikähdyksellä, tutkimuksissa löytyi ilmarinta sekä murtumia kylkiluissa ja leuassa

Niki Tuuli joutuu viettämään vielä ainakin tämän päivän tarkkailtavana sairaalassa Espanjan Valenciassa. Lääkäri saattaa määrätä pitkän lentokiellon, joten kotiinpaluu voi osoittautua mutkikkaaksi.

Team Stylobike

Imatralaiskuski Niki Tuuli joutui vakavaan onnettomuuteen Moto2-luokan EM-sarjan osakilpailussa, kun pyörät alkoivat kaatuilla radalla olleeseen öljyyn heti kilpailun alkuvaiheessa.
Imatralaiskuski Niki Tuuli joutui vakavaan onnettomuuteen Moto2-luokan EM-sarjan osakilpailussa, kun pyörät alkoivat kaatuilla radalla olleeseen öljyyn heti kilpailun alkuvaiheessa.

EM-sarjan kilpailussa sunnuntaina loukkaantunut ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli joutuu viettämään ainakin vielä tämän päivän tarkkailtavana sairaalassa Espanjan Valenciassa.

Ensimmäisistä tiedoista poiketen pelkällä säikähdyksellä imatralaispilotti ei hurjasta rytäkästä selviytynyt, sillä tutkimuksissa löytyi ilmarinta sekä murtumia kylkiluissa ja leuassa.

— Täällä makoillaan toista päivää eikä ole montaa kohtaa, mihin ei sunnuntain jäljiltä jomottaisi. Ilmarinta ja lentäminen eivät ole paras yhdistelmä, joten nyt on pysyttävä tarkkailussa, jotta voidaan olla varmoja lentokelpoisuudesta ennen kotiin lähtöä, Tuuli kirjoitti Facebookissa myöhään maanantai-iltana.

Kuljettajan saaminen takaisin Suomeen voi osoittautua vielä mutkikkaaksi. Tuulen taustajoukkoihin kuuluva imatralainen Jouni Kauppila kertoo, että paikallinen lääkäri oli ehdotellut pitkää lentokieltoa.

Täällä makoillaan toista päivää eikä ole montaa kohtaa, mihin ei sunnuntain jäljiltä jomottaisi. — Niki Tuuli

— Ollaan suunniteltu, että Niki menisi seuraavaksi käymään Barcelonassa MotoGP-lääkärillä. Katsotaan, mitä hän sanoo, Kauppila kertoo.

Jos pikaiselle paluulennolle tulee sieltäkin kielteinen päätös, ainut vaihtoehto lienee matkustaminen maata pitkin halki Euroopan.

— Varmaan pitää tehdä sitten niin, että hän lähtee junalla tännepäin ja tullaan autolla johonkin vastaan, Kauppila suunnittelee.

Toisen kuljettajan pyörä iskeytyi selkään

Tuuli joutui vakavaan onnettomuuteen Moto2-luokan osakilpailussa Valenciassa sunnuntaina.

Tuuli kaatui kisan alkuvaiheessa hiekalle ja oli ehtinyt nousta polvilleen, kun hänen perässään kaatuneen toisen kuljettajan pyörä iskeytyi kovalla vauhdilla suoraan Tuulen ylävartaloon selästä päin.

Imatralainen lyyhistyi rajun iskun seurauksena paikoilleen, minkä jälkeen hänet kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan. Kaatumiset johtuivat radalle valuneesta öljystä.

— Harmi homma, että varoituksia öljystä kasimutkassa ei ehditty antamaan ajoissa ja sitten rupesi ukkoa lakoamaan. Onneksi ei käynyt pahemmin, ainekset isompaankin haaveriin oli olemassa, Tuuli kirjoittaa Facebookissa.

Tuuli joutui vakavaan onnettomuuteen myös viime kaudella. Tuolloin hän kaatui MM-sarjan aika-ajoissa Hollannin Assenissa, minkä seurauksena osa hänen vasemman käden nimettömästään jouduttiin amputoimaan pois.

Tuulen onneksi hän saa parannella tuoreita vammojaan pitkään, sillä seuraava Moto2-luokan EM-sarjan osakilpailu ajetaan vasta kuuden viikon kuluttua Barcelonassa.

Toukokuun puolivälissä odottavat sähkömoottoripyörien MotoE-sarjan testit jäänevät häneltä kuitenkin väliin.

Juttua muokattu klo 30.4.2019 klo 12.37: Lisätty Niki Tuulen taustajoukkoihin kuuluvan Jouni Kauppilan kommentteja kuljettajan tilanteesta. Lisäytty myös maininta Tuulen viime kauden loukkaantumisesta.

Luetuimmat