Jääpallocup siirtyy pois Lappeenrannasta, koska Kisapuistossa ei pystytä antamaan sataprosenttista takuuta tekojään pelikunnosta

Kotiturnauksen peruuntuminen sekä matka- ja majoituskulut tuovat Veiterälle ison ja ennakoimattoman loven talouteen.

Anu Kiljunen

Kisapuiston tekojään jäädytystyöt alkoivat viikko sitten.
Kisapuiston tekojään jäädytystyöt alkoivat viikko sitten.

Jääpallocupin alkulohko siirtyy Lappeenrannasta Jyväskylään. Kaupunki ei uskalla antaa Suomen Jääpalloliiton vaatimaa takuuta Kisapuiston ison tekojään pelikunnosta viikonloppuna, koska sääennuste näyttää torstaille vesisadetta ja loppuviikoksi muutenkin lauhaa.

– Jos on pienikin epäilys, että tulee sadetta, en sataprosenttista lupausta jäästä voi antaa, Lappeenrannan liikuntatoimen kunnossapitotyönjohtaja Tommi Nakari kertoi keskiviikkona aamupäivällä.

Kimaltelee vielä toistaiseksi

Ilmatieteen laitoksen sääennuste näyttää Lappeenrantaan torstain vastaiselle yölle lievää vesisadetta samoin kuin torstaipäivälle. Vesisade estää muun muassa jään valkaisun, koska lopputulos olisi laikukas.

– Vesisade voi vesittää tän jutun tai voi olla ettei, Nakari harmittelee ennustamisen vaikeutta.

Pakkasöiden jäljiltä tekojää kimaltelee tällä hetkellä lupaavasti. Entisen Veiterän bandyliigajoukkueen huoltajan Nakarin omassa mielessä pahin tilanne olisi se, että ennustettuja sateita ei tulisikaan ja jää kiiltelisi perjantaina täydessä pelikunnossa.

– Jatkamme jään tekemistä silti ja yritämme parhaamme, Nakari lupaa.

Iso menetys Veiterälle

Veiterän joukkueenjohtaja Harri Peuhkuri laskee pelipaikan siirron tuovan Veiterälle 10 000 euron menetyksen, kun tulot jäävät pois ja joukkueen bussimatkat ja hotellikulut Jyväskylässä tulevat sen päälle.

– Kyllä se on iso raha, mikä tässä menetetään, Peuhkuri kuvaa.

Veiterän kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Botnia, HIFK, JPS ja WP-35. Lappeenrantalaiset pääsevät Jyväskylässä ensimmäistä kertaa isolle jäälle tänä syksynä.

Luetuimmat

Kommentoidut