Ketterä avaa pudotuspelit Karjalan derbyllä, päävalmentajat heittelivät Savonlinnassa taas tikareita toisilleen

Joonas Tapaninen

Ketterän puolustaja Marlo Koponen keräsi perjantaina Savonlinnassa pisteet 1+2. Arkistokuva

Imatran Ketterän pudotuspelivastustaja jääkiekon Mestiksessä löytyy Kuutostien varrelta. Ketterä oli varmistanut runkosarjan kolmossijansa jo ennen perjantaita ja kohtaa puolivälierissä Joensuun Jokipojat, joka päätyi kuudenneksi. Ottelusarja alkaa tiistaina Imatralla.

Mestiksen muut puolivälieräparit ovat Hermes—KeuPa, LeKi—RoKi ja SaPKo—TUTO. Rovaniemen Kiekko ylsi Mestiksen pudotuspeleihin nyt ensimmäisen kerran.

Ketterä laittoi runkosarjan pakettiin Savonlinnassa, jossa SaPKo oli parempi voittolaukauskisan jälkeen 5—4 (2—2, 1—0, 1—2, 0—0). Ottelua seurasi paikan päällä 1 321 katsojaa.

— Olemme ihan tyytyväisiä runkosarjan kolmanteen sijaan. Jokipojat on hyvä vastustaja. Saamme niiden kanssa varmasti hyvät karkelot. Kevättä kohti. Katsotaan, kuka on sitten SaPKon kanssa finaaleissa, Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen totesi Elisa Viihteen haastattelussa.

Lehtonen ja SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen olivat jo edellisen kohtaamisensa jälkeen työnnelleet verbaalisesti ennakkosuosikin viittaa toinen toisilleen.

Nyt Räsänen kuunteli Lehtosen koukkua naama peruslukemilla, mutta ujutti kuin ujuttikin perään oman vastineensa.

Ensin Räsänen toki kehui Ketterän vauhdikasta esitystä ja totesi, että SaPKo olisi voinut hoitaa itselleen kotiedun paremmallakin suorituksella.

— Ohjelma on ollut Ketterälle aika suotuisa, pelasivat viikko sitten viimeksi ja ovat voineet harjoitella tässä laadukkaasti. Tuossa sarjaohjelmassa on annettu apuja vähän liikaa noille miljoonamiehille, mutta ei se mitään. Jatketaan matkaa, Räsänen muikisteli ja paiskasi perään rehdisti kättä Lehtosen kanssa.

Ketterän Aku Alho ja Samuli Vuokniemi tekivät illan ensimmäiset maalit, joiden jälkeen SaPKo tuli tasoihin jo ennen ensimmäistä erätaukoa ja käänsi ottelun kolmannen erän alussa jo 4—2-johdokseen.

Ketterä kuitenkin terästäytyi ja kiipesi Marlo Koposen ja Joona Jääskeläisen maaleilla tasoihin.

Jatkoajalla Mikko Haaparanta ja Jääskeläinen pääsivät yrittämään ottelun ratkaisua läpiajoista, mutta kumpikin epäonnistui.

Voittomaalikisassa SaPKon ratkaisijat olivat Tatu Vihavainen ja Matias Lainio. Ketterä marssitti laukomaan puolustajia, joista maalinteossa onnistui Henry Maarnela.

Imatralaisille tuomittiin ottelussa 47 rangaistusminuuttia, joiden myötä Ketterä laittoi Mestiksen runkosarjan jäähyennätyksen uusiksi lopulta saldolla 1 062 minuuttia.

Joukkue lihotti ennätystään yhdellä ulosajolla myös Savonlinnassa. Alho taklasi avauserän lopulla keskialueella Joonas Toivasta myöhässä 5+20 rangaistusminuutin edestä.

Toivanen palautti kiekon SaPKon hyökkäykseenlähdössä takaisin omalle puolustusalueelle ja jäi tuijottamaan takaviistoon suorituksensa seurausta, eikä havainnut lainkaan suoraan edestään taklaamaan tullutta Alhoa.

SaPKo kiitti tilaisuudesta ja teki viisiminuuttisen aikana kaksi maalia.

Luetuimmat