Ketterän Aku Kestilä kaatoi SaPKon Savonlinnassa — Ketterä nousi takaa-ajoasemasta jatkoaikavoittoon

Minna Mänttäri

Aku Kestilä on yksi Ketterän tärkeimmistä pelaajista tälläkin kaudella. Arkistokuva.
Aku Kestilä on yksi Ketterän tärkeimmistä pelaajista tälläkin kaudella. Arkistokuva.

Aku Kestilä nousi Imatran Ketterän ratkaisijaksi jääkiekon miesten Mestiksen vierasottelussa Savonlinnassa. Reipasta jääkiekkorallia tarjonnut ottelu päättyi Kestilän maalilla Ketterän jatkoaikavoittoon lukemin 2—3 (0—1, 2—0, 0—1, 0—1). Mestarin vierailu veti paikalle 953 katsojaa.

Jatkoajan alussa Kestilä seilasi koko kentän läpi, veivasi SaPKon Toni Henttosen ja perään maalivahti Oskari Salmisen nippuun ja jujutteli kiekon näyttävästi maaliin.

Voitto oli Ketterälle myös helpotus, sillä SaPKon Ville Tiitinen säikytteli sitä kilauttamalla kiekon ylärimaan kuusi sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä.

Ruudun haastattelussa sekä Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen että SaPKo-luotsi Pasi Räsänen kehuivat ottelua osuvasti vauhdikkaaksi ja viihdyttäväksi.

— Ei ollut jäähyillä pilattu. Hyvää viisviis-peliä kummaltakin. Molemmilla oli paikkansa. Jatkoaika on kolikonheittoa. Tänään me osuimme omasta paikastamme. Olen ihan tyytyväinen pelin antiin, Lehtonen sanoi Ruudulle.

Räsänen muistutti Ruudun haastattelussa, että Ketterän ja SaPKon kohtaamiset tuppaavat olemaan aina hyviä pelejä.

— Pelissä on tunnetta ja kaikkea. Ei auta. Meidän pitää vähän kasvaa, että pystymme lauantaina antamaan vastusta. Ketterän laajuus materiaalissa näkyy vähän, Räsänen tuikkasi ja sai vieressä seisoneen Lehtosen virnistämään.

Ketterän kakkosketju oli vahva, Rämölle kaksi maalia

Ottelun avausmaali oli Ketterän illan tehokkaimman koostumuksen eli kakkosketjun karvaus- ja kamppailutaidonnäyte. Roope Mäkitalo kirmasi päätykiekon perään ja antoi kärkikarvaajana paineen SaPKo-puolustukselle, joka seuraavaksi huomasi joutuneensa kulmavääntöön Valtteri Lipiäistä vastaan.

Lipiäinen teki työnsä voitokkaasti, Arttu Rämö sai irtokiekon ja pani sen SaPKon maaliin röyhkeällä yksilösuorituksella.

Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla Haaparanta pääsi SaPKon harhasyötöstä läpiajoon, mutta loppuveivi pysähtyi kotijoukkueen maalivahtiin Oskari Salmiseen. Salmisen saldoon osui toinenkin huippupelastus, kun hän torjui Ketterän alivoimalla saaman Aku Kestilän ja Rasmus Hämäläisen ylivoimahyökkäyksen.

Toisessa erässä SaPKo nousi Ketterän rinnalle ja ohi. Ensin Marlo Koposen huolimaton kampitusjäähy kostautui, kun SaPKon Toni Henttonen päätti pitkän ylivoimapyörityksen rannelaukaukseen Ketterän maalin takayläkulmaan.

Erän loppupuolella Ketterälle tuli lyhyessä ajassa solkenaan huolimattomuusvirheitä, joiden jälkeen SaPKon Joonas Savolainen pääsi sutimaan paluukiekon vapaasti tyhjiin imatralaisten maalin edustalla.

Kolmannen erän alussa Ketterä oli saada lahjan. Heti erän ensimmäisillä sekunneilla SaPKo-puolustaja Ville Tiitinen kaatui ja lahjoitti avopaikan Aku Kestilälle, jonka viimeistely-yritys kilpistyi tolppaan vielä tuolloin.

Lopulta Rämön tekemä Ketterän 2—2-tasoitus oli Valtteri Lipiäisen näyttävän alustuksen tulos. Henry Maarnela laukoi kiekon viivasta maalille, jossa Mäkitalo pelasi sen pienellä siirrolla Rämön lapaan.

Joukkueet kohtaavat uudelleen heti lauantaina, kun Ketterä isännöi SaPKoa Ukonniemessä.

Uusimmat uutiset