Ketterä jäi pisteittä kotikaukalossaan — KeuPa HT karkasi voittoon toisessa erässä

Joonas Tapaninen

Vierasjoukkueen pelaajat pääsivät tuulettamaan Markus Jokisen illan toista osumaa ensimmäisen erän viimemisellä minuutilla.

Imatran Ketterälle jäi käteen yksi voitto viikon kolmesta Mestis-kamppailusta. Sarjajohtaja KeuPa HT oli lauantaina viiltävän tehokas, ja vei kolme pistettä mukanaan lukemin 5—2 (2—1, 2—0, 1—1).

Ketterän puolustus uinahti heti ottelun ensimmäisessä vaihdossa, eikä KeuPa HT jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Markus Jokinen laukoi ottelun avausmaalin vain 23 sekunnin pelin jälkeen. Syöttöpisteet Sebastian Kauppilalle ja Joonas Niemelälle.

Illan ensimmäinen jäähy vihellettiin Ketterän puolustajalle Mikko Kokkoselle, jonka kampitusrangaistuksen selvittäminen ei tuottanut kotijoukkueelle suuria vaikeuksia.

Ketterä tuli tasoihin avauserän puolivälissä puolustaja Sami Jekusen osumalla. Rohkeaa viivapelaamista esittänyt Mikko Kokkonen veti vipuun KeuPan kärkikarvaavat ja tarjoili kiekon pakkiparilleen, joka veti ranteella alakulmaan.

Tyylikkäästä tasoitusmaalista ehti kulua vain tovi, kun Joona Jääskeläinen paineli kiekon kanssa yksin läpi. Samuli Tervo piti torjunnallaan tasalukemat taululla.

KeuPa sai toimitettua kiekon maaliin Samuli Tanhuan jäähyn aikana, mutta Olli Aitolan osuma hylättiin videotarkastuksen jälkeen, koska vieraiden kultakypärä Jesse Pelamo oli luistellut tilanteessa maalivahdin alueelle.

KeuPa HT osui vihdoin illan kolmannella ylivoimallaan. Ketterä onnistui blokkaamaan vielä Aitolan vedon viivasta, mutta kiekko kimpoili avausmaalin tehneelle Markus Jokiselle, joka lakaisi irtokiekon sisään.

Ketterän puolustus tuuliajolla

Toinen erä alkoi Ketterän ylivoimalla, mutta Sebastian Kauppilan estämisjäähyn aikana tilanteet ja maalipaikat olivat kortilla.

KeuPa HT siirtyi kahden maalin karkumatkalle, kun Markus Jokinen syötti Jesse Pelamon puolittaiselle karkumatkalle pakkien välistä. Erittäin hyvin luisteleva Pelamo jätti Ketterän pakit kuin seisoville jaloille ja tuikkasi kiekon maaliin.

Ketterän vaikeudet jatkuivat, kun Samuli Tanhua lähetettiin huitomisesta jäähyaitioon. Vierasjoukkue järjesti hurjan ylivoimamyllyn, josta Ketterä selvisi vain tuurilla ja Jere Myllyniemen parilla tärkeällä torjunnalla.

Puhtain paperein ei Ketterän puolustus selvinnyt seuraavastakaan maalista. Tanhua katkoi huolimattomasti Jere Heleniuksen pitkän syötön, ja Lauri Huhdanpää puikahti oikeasta laidasta sisään laukoen kiekon tarkasti takayläkulmaan.

KeuPa pelasi johtoasemassa tarkasti puolustaen ja jätti turhan kohkaamisen isännille. Kärsivällisyys palkittiin erän lopussa jälleen ylivoimalla, kun Jarno Lippojoki roikkui Riku Tiaisessa kakkosen arvoisesti.

Maalia ei enää erän lopussa nähty, sen sijaan Joona Jääskeläinen ja Lauri Huhdanpää keskittyivät hakemaan joukkueilleen asetelmia päätöserään pienen nahistelun merkeissä. Päätöserään lähdettiin lukemista 1—4.

Toivasen maali laiha lohtu

Päätöserään Ketterän maalille Myllyniemen tilalle luisteli Santeri Lipiäinen. Ketterä pääsi erän alussa ylivoimalle, mutta etsikkoaika ei tuottanut maalia.

KeuPa HT:n illan viides osuma oli illan komein. Markus Jokinen hassutti ensin Mikko Kokkosen täydellisesti kahville ja esitteli sen jälkeen viiltävää rannelaukaustaan. Lipiäinen ei voinut kypärätempun tuoneelle osumalle mitään.

Kumpikin joukkue pääsi tämän jälkeen harjoittelemaan ylivoimakuvioitaan, mutta pelaajien otteita leimasi pelailun maku. Ketterän puolella alkoi myös näkyä turhautumisen merkkejä, esimerkkinä Lippojoen täysin typerä huitomisjäähy.

Pieniä valonpilkahduksia kotiyleisölle tarjoili viitisen minuuttia ennen loppua loukkaantumisten myötä kokoonpanoon noussut Onni Toivanen, joka pamautti isäntien toisen maalin Toni Jalovaaran komeasta poikittaissyötöstä.

Tähän ottelun maalit kuitenkin jäivät, joten KeuPa HT vei Imatralta mennessään täyden pistepotin maalein 5—2 (2—1, 2—0, 1—1).

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset