"Turha puristaminen pitäisi jättää pois" —  Juha Kallion kisa Hengelossa päättyi kaatumiseen

Erno Kostamo taisteli itsensä superbike-luokassa kolmanneksi.

K-H Kalkhake

Erno Kallio ja Juha Kostamo ajavat seuraavaksi Tsekin tasavallassa.
Erno Kallio ja Juha Kostamo ajavat seuraavaksi Tsekin tasavallassa.

Markka Racingin imatralaiskuljettaja Juha Kallion IRRC-sarjan avauskisa Alankomaiden Hengelossa ei sujunut toivotulla tavalla.

Supersport-luokan aika-ajoissa Kallio oli kahdestoista. Ensimmäisen kilpailulähdön startissa Kallio jäi sumppuun, mutta ajoi lopulta maaliin kymmenentenä.

Toisessa kilpailussa Kallio sai hyvän lähdön ja nousi viidennelle sijalle. Yksi leveäksi ajettu mutka irrotti kuitenkin takarenkaan pidon. Kallio kaatui ja kisa päättyi siihen.

— Fiilis ajamiseen on ihan hyvä, mutta turha puristaminen pitäisi jättää pois, kommentoi Kallio avauskisaa tallin tiedotteessa.

Kisan voitti ranskalainen Matthieu Lagrive.

Kallion tallitoveri Erno Kostamo voi olla tyytyväinen avauskisaansa, sillä hän sijoittui superbike-luokassa kolmanneksi.

Aika-ajoissa Kostamo sijoittui teknisistä ongelmista huolimatta neljänneksi. Ensimmäisessä kilpailulähdössä Kostamo taisteli aluksi kilpailun toisesta sijasta. Viimeisen kierroksen ohitustilanteessa hän osui kuitenkin ohitettavan kanssa yhteen ja putosi muutaman sijan. Hän ajoi lopulta maaliin viidentenä.

Toisen lähdön viimeisessä mutkassa Kostamo onnistui nousemaan kolmanneksi ohi Marek Cervenyn. Superbike-luokan voitti paikallinen villin kortin kuljettaja Nigel Walraven.

Kostamo on Hengelon kilpailuviikonlopun jälkeen sarjapisteissä toisena.

IRRC-sarja jatkuu 16.—17. kesäkuuta Tsekin tasavallassa Terlicossa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut