IPV palasi voittokantaan komeasti — Sarjajumbo Oulun Lippo oli täysi vastaantulija

IPV:n sisäpeli oli sunnuntaina vertaansa vailla. Hirmuvireessä ollut Jere Dahlström on enää kolmen juoksun päässä yhden kauden ennätyksestään.

Taneli Toikka

Lyöntivuorossa sunnuntaina komeat 9 juoksua tykittänyt Jere Dahlström.

Imatran Palloveikot rökitti sunnuntaina alemman jatkosarjan neljännessä ottelussaan Ukonniemessä Oulun Lipon. Sisäpelissä erinomaisesti onnistuneen IPV:n voittolukemat kirjattiin jaksoin 2—0 (8—0, 8—2).

Oululaisilla ei ottelussa panosta ollut, sillä joukkueen sarjan jumbosija ja Ykköspesikseen putoaminen oli jo varmistunut. IPV sen sijaan menetti mahdollisuutensa pudotuspeleihin torstaina Alajärvellä, mutta panosta alaspäin vielä oli. Sunnuntain pisteet kuitenkin takasivat sen, ettei Hamina tule enää takaa ohi. Näin IPV varmisti pelaavansa Superpesiksessä myös ensi kaudella.

Ensimmäisellä jaksolla, kuten numerotkin sen osoittavat, IPV oli täysin ylivoimainen. Palloveikot tekivät juoksuja jokaisessa vuoroparissa, jakson huipennuksena neljännen vuoron neljä juoksua. Tehokkain suoritus nähtiin Juuso Latulta. Hänen lyöntinsä lipsahti Oulun takakentältä läpi, ja Ville Lantiainen juoksi kotiin Latun itsensä juostessa kunnarin. Hyvällä pelipäällä oli myös Jere Dahlström, joka löi avausjaksolla kolme juoksua.

— Ensimmäinen vuoropari oli vähän nihkeää, mutta sitten onneksi lähti kulkemaan. Hieno peli meiltä tänään, sanoo IPV:n pelinjohtaja Petri Tuuva.

Dahlström hirmuiskussa

Toisen jakson alku oli Palloveikoilta hienoa sisäpeliä. Ensimmäinen vuoroparin tasoittavalla hirmuvireessä ollut Dahlström tykitti kolme juoksua, ja IPV johti vuoroparin jälkeen jaksoa jo 5—1. Oulun onnistujat olivat tänään harvassa. Lipon komeimmasta suorituksesta vastasi Oskari Salmela, joka löi toisessa vuoroparissa pallon Ukonniemen ampumaradalle asti, ja juoksi tyhjällä kentällä kunnarin.

Dahlström kumppaneineen kaunistelivat vielä lukemia jakson loppupuolella, ja IPV voitti toisen jakson juoksuin 8—2. Ottelun ykköstähtenä palkittiin ansaitusti Dahlström, joka paukutti tänään 9 juoksua. Lyöjätykki sai samalla täyteen sata juoksua IPV:n paidassa. Dahlströmin yhden kauden ennätys on 103 juoksua, ja sitä lähdetään loppukaudella rikkomaan.

— Oma lyönti oli ihmeen hyvässä kunnossa tänään, eilinen vapaapäivä varmasti auttoi siihen. Totta kai ennätystä lähdetään rikkomaan viimeisissä peleissä, mutta vielä täytyy pelata ja onnistua, että se rikkoutuu, summaa Dahlström.

Taneli Toikka

Muut pelaajat rientävät onnittelemaan kunnariaan tuulettavaa Juuso Lattua.

Loppuun asti täysillä

IPV:n kautta on jäljellä nyt kaksi ottelua. Pudotuspelipaikka on karannut, mutta sarjasijoitusta lähdetään vielä nostamaan.

— Kahdeksannen sijan karkaaminen harmittaa, mutta yhdeksäs sija on parempi kuin yhdestoista, joten sinne tähdätään, sanoo Tuuva.

Sarjapaikan varmistuminen ei vaikuta Tuuvan mukaan juurikaan viimeisten otteluiden kokoonpanoihin.

— Ehkä Sikiön Joona tulee syöttämään, mutta muuten tuskin tehdään hirveästi muutoksia, katsotaan, miettii Tuuva.

Motivaatiota viimeisiin otteluihin ei tarvitse pelinjohtajan mukaan ihmeemmin kaivaa esiin.

— Neljä päivää kautta jäljellä, ja kaikki jätkät haluavat pelata. Välipäivät käytetään omalla tavalla, ja loppuun asti painetaan täysillä.

IPV pelaa vielä tiistaina Kiteen vieraana, ja torstaina kauden päätösottelussa Ukonnimeen saapuu vieraaksi Hyvinkään Tahko.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset