Ruokolahtelainen motocrosskuljettaja Matias Vesterinen pettyi tulokseen MM-kilpailussa Italiassa — Sunnuntaina vuorossa SM-sarjan kotikisa Imatralla

Vesterinen hakee sunnuntaina Imatralla uransa ensimmäistä SM-kilpailun erä- sekä osakilpailuvoittoa.

Marko Panula

Vesterisen tavoitteena on pyyhkiä Italian pettymys pois voittamalla kotikisassa Imatralla. Kuva kesäkuulta Siilinjärven osakilpailusta.
Vesterisen tavoitteena on pyyhkiä Italian pettymys pois voittamalla kotikisassa Imatralla. Kuva kesäkuulta Siilinjärven osakilpailusta.

Imatran Moottorikerhoa edustava ruokolahtelainen Matias Vesterinen, 17, joutui pettymään motocrossin junioreiden MM-kilpailussa Italiassa viime viikonloppuna.

Vesterinen lähti hakemaan MM-kilpailusta sijoitusta kymmenen parhaan joukosta, mutta tulos ei ollut toivottu.

Vesterinen ajoi 125-kuutioisten pyörien MM-erissä sunnuntaina Pietramuratassa sijoille 39. ja 35. Kilpailussa oli mukana 40 ajajaa, joten ruokolahtelaiskuski jäi kilpailuissa pisteittä. Yhteistuloksissa hän oli sijalla 37.

— Lähtöni olivat aivan surkeita, mutta sen lisäksi ajoni oli huonoa. Kaaduin molemmissa erissä kerran, mutta eivät sijoitukseni niillä selity, kuljettaja kertasi mennyttä viikonloppua tiedotteessa.

Vesterinen on tämän kauden kilpaillut kansainvälisillä radoilla KTM Motorsport Finland -tiimin nimissä. Sunnuntaina Vesterinen ajoi poikkeuksellisesti MGR Motocross Teamin KTM:llä.

125-luokassa toinen suomalainen osallistuja Wiljam Malin ei selviytynyt lauantaisesta karsinnasta sunnuntain finaalieriin. 125-luokan maailmanmestaruuden voitti Italian Mattia Guadagnini.

Vesterinen täytti viime viikolla 17 vuotta, eikä hän voi enää ensi vuonna ikänsä puolesta osallistua junioreiden MM-kilpailuun.

Seuraavana vuorossa kotikisa Imatralla

Vesterisen oli alunperin tarkoitus jatkaa kilpailukauttaan tämän viikon perjantaina Hollannin mestaruussarjassa. Kysessä olisi ollut sarjan viimeinen osakilpailu.

Vesterinen päätti kuitenkin jättää kilpailun väliin, ja siirtää keskittymisen kohti sunnuntain SM-sarjan neljättä osakilpailua. Kilpailu ajetaan Vesterisen kotiradalla Imatralla.

Ruokolahtelaiskuljettaja on MX2-luokan SM-pisteissä toisena 116 pisteellä. Vesterisen tavoitteena on sunnuntaina taistella uran ensimmäisestä SM-erä- sekä -osakilpailuvoitosta.

SM-sarjaa ajetaan yhteensä kuusi osakilpailua. Imatran kotikisan jälkeen edessä on vielä Alavuden osakilpailu elokuussa sekä Porin osakilpailu elo-syyskuun vaihteessa. Sarjaa johtaa Espoon Moottorikerhon Emil Silander, jolla pisteitä on 131 kappaletta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset