Lentopallon kotimainen tähtisikermä VaLePa kohtaa mörköhakkurin lauantaina Imatralla — Etelä-Karjalassa ei ole nähty pääsarjatason lentopalloa vuosiin ja katsomoon odotetaankin lähes tuhatta silmäparia

Liigaottelunsa Imatralle tuova VaLePa vilisee kokeneita maajoukkuepelaajia, kuten Mikko Esko, Mikko Oivanen ja Olli Kunnari.

AOP/Jaakko Stenroos

Lähes 300 maaottelua pelanneen passari Mikko Eskon tahdittama lentopalloliigan kestomenestyjä Vammalan Lentopallo kohtaa lauantaina Vantaa Ducksin Imatran urheilutalossa.
Lähes 300 maaottelua pelanneen passari Mikko Eskon tahdittama lentopalloliigan kestomenestyjä Vammalan Lentopallo kohtaa lauantaina Vantaa Ducksin Imatran urheilutalossa.

Miesten lentopallon tämän vuosikymmenen kestomenestyjä Vammalan Lentopallo pelaa lauantaina kotiottelunsa Imatralla. Vastassa on Vantaa Ducks, jonka sarjasijoitus on tällä hetkellä kahdeksas.

Lähes kaikilla VaLePan pelaajilla on maajoukkuekokemusta. Eniten maaotteluita (295) ja kansainvälistä kokemusta on passari Mikko Eskolla.

Hän on pelannut ammattilaisena seitsemän kautta Italian kovassa pääsarjassa Serie A1:ssä sekä Venäjällä, Turkissa, Saksassa ja Belgiassa yhteensä 14 vuotta.

Toisena maajoukkue-edustuksissa on yleispelaaja Olli Kunnari 251 ottelulla. Hänellä on ammattilaiskokemusta muun muassa Puolasta, Ranskasta ja Turkista.

Hakkuri Mikko Oivanen on pelannut 214 maaottelua. Ulkomailla Oivanen on pelannut ammattilaisena useassa maassa. Viime vuonna hän voitti Kreikan mestaruuden Olympiakos Piraeuksessa.

Saamme toimia yli lajirajojen ja päivästä hyötyvät kaikki osapuolet. — Hanna Arve-Talvitie

Ducksin tehokkain peluri syksyn peleissä on ollut vasenkätinen montenegrolaishakkuri Bojan Strugar. Vantaalaiset ovat antaneet Strugarille lempinimen mörköhakkuri, koska hän on yhtä pitkä kuin jääkiekon kevään maailmanmestaruuden takuumies Marko Anttila eli 203-senttinen.

Otteluun odotetaan 800—1 000 katsojaa

Etelä-Karjalassa ei ole nähty pääsarjatason lentopalloa vuosiin. Imatran urheilutalon katsomoon odotetaankin 800—1 000 silmäparia, kertovat paikalliset järjestäjät Imatran Pallo-Veikot ja Ruokolahden Raju tiedotteessaan.

— Meillä on ilo tuoda huippulentopallo paikan päälle Etelä-Karjalaan. Lauantai on urheilua parhaimmillaan. Saamme toimia yli lajirajojen ja päivästä hyötyvät kaikki osapuolet, kertoo VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie samassa tiedotteessa.

Mestaruusliigan ottelu VaLePa—Ducks pelataan Imatran urheilutalossa lauantaina kello 17. Esiottelussa Ruokolahden Raju kohtaa Karhulan Veikot naisten 2-sarjan kamppailussa kello 14.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset