Ristomatti Hakola tykitti mestariksi miesten väliaikalähdössä — Iivo Niskanen jätti perinteisen kilpailun väliin ärtyneen kyynärpään takia

Perttu Hyvärinen ja Anssi Pentsinen veivät himmeämmät mitalit.

Joonas Tapaninen

Ristomatti Hakola otti omansa perinteisen 15 kilometrin kisassa Ukonniemessä.
Ristomatti Hakola otti omansa perinteisen 15 kilometrin kisassa Ukonniemessä.

Ennakkosuosikki Iivo Niskasen poisjäänti keikautti miesten 15 kilometrin väliaikalähdön lähtöasetelmat uuteen asentoon Imatran SM-hiihtojen avauspäivänä. Niskasen kyynärpää ärtyi Ulricehamnin maailmancupissa, ja olympiavoittaja ilmoitti kilpailevansa Ukonniemessä vain lauantain viestikilpailussa.

Toissa viikonloppuna maailmancupissa uransa parhaan sijoituksen maailmancupin normaalimatkoilla hiihtäneen Ristomatti Hakolan tekeminen perinteisellä oli jälleen vahvaa.

Jämin Jänteen mies oli alusta lähtien potkun verran Perttu Hyväristä ja Anssi Pentsistä edellä ja takoi kisan edetessä vain lisää eroa haastajiinsa.

Suomen mestaruus oli Hakolalle henkilökohtaisilla matkoilla uran viides ja toinen Imatralla. Hakola oli ykkönen Imatralla myös vuonna 2012, silloin kuninkuusmatkalla 50 kilometrin perinteisellä.

— Tämä on ensimmäinen kulta nykyisellä stadionilla, edellinen tuli vanhalla stadionilla. Nyt on molemmat korkattu, Hakola nautiskeli.

Ville Ahoselta hyvä suoritus

Paremmin sprinttimatkojen erikoismiehenä tunnettu Hakola kehui Ukonniemen kilparataa kuin itselleen tehdyksi.

— Latu on tuommoinen, että mennään ylös alas nopeaa ja on paljon tasatyöntöä. En oikein keksi tuon parempaa latua itselleni, hän sanoi.

Toiseksi paahtanut Hyvärinen sai hopeasta varmistuksen, että miehen kunto on nousussa MM-kisojen lähestyessä. Hyvärinen kertoi lähtevänsä hiihtämään Seefeldiin tähänastisen elämänsä parhaita hiihtoja.

— Ihan hyväntuntoista hiihtoa. Vähän röpsähti ero Ristomattiin suurehkoksi loppua kohti, mutta pelissä ollaan taas mukana, Hyvärinen sanoi.

Joonas Tapaninen

Imatran Urheilijoiden Ville Ahonen oli hyvän kisan jälkeen 21:s.
Imatran Urheilijoiden Ville Ahonen oli hyvän kisan jälkeen 21:s.

Tähän kauteen uransa päättävä Anssi Pentsinen teki ison korjausliikkeen penkin alle menneen Vuokatin Scandinavia Cupin jälkeen sijoittumalla kolmanneksi. Pentsisen alkukausi on ollut vaikea.

— Nyt on saatu tekemisen meininki kilpahiihtoon takaisin, hän kiteytti.
Tasapainoisen kisan hiihtänyt Imatran Urheilijoiden Ville Ahonen oli kisan 21:s.

Juttua muokattu 1.2. klo 16.07. Lisätty kommentteja ja täydennetty juttua.

Luetuimmat