Ruokolahtelainen Olli-Petteri Munne ajaa viikonloppuna ensimmäisen kartingin EM-osakilpailunsa — Helmikuussa sattunut laskettelutapaturma sotki keväällä harjoittelua

Toipuminen kesti kaikkiaan 12 viikkoa, mutta fyysistä kuntoa rakennettiin muunnellulla harjoittelulla.

Kari Huusari

Olli-Petteri Munne saa viikonloppuna tulikasteensa kartingin EM-sarjassa.
Olli-Petteri Munne saa viikonloppuna tulikasteensa kartingin EM-sarjassa.

Kartingia ajava ruokolahtelainen Olli-Petteri Munne, 15, kilpailee tulevana viikonloppuna Belgian Genkin radalla ajettavassa EM-osakilpailussa. Kyseessä on Munnen uran ensimmäinen startti EM-sarjassa.

B-maajoukkueeseen kuuluvan Munnen valmistautuminen kauteen 2019 on ollut erittäin haastava. Helmikuussa sattunut laskettelutapaturma, jossa vasemman käden kaksi luuta menivät poikki, muutti suunnitelmia täysin.

Toipuminen kesti kaikkiaan 12 viikkoa, mutta fyysistä kuntoa rakennettiin muunnellulla harjoittelulla. Hän on saanut lääkäriltä kilpailuluvan.

— Paljon annoimme tasoitusta muille, mutta mieli ja oma tahto halajaa radalle. Fyysinen kunto on kova, mutta lopullinen ajokunto selviää tulevana viikonloppuna, Munne kertoo tiedotteessa.

Loukkaantumisen takia Munne ei päässyt osallistumaan kartingin EM-sarjan aloitukseen Ranskassa huhtikuussa. Belgian osakilpailun jälkeen seuraavat kisat ovat kesäkuussa Ruotsissa ja heinäkuussa Ranskassa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset