Jalkapallokausi huipentuu syyskuussa: IPS:n asema Kolmosessa on turvallinen, SiU taistelee putoamista vastaan — RPS Lions kamppailee Vitosen voitosta

Jalkapallon Kolmosessa jäljellä on neljä kierrosta, Vitosessa ainoastaan kaksi. RPS:n Anttoni Hirvonen taistelee vielä Vitosen maalipörssin voitosta.

Santeri Tynkkynen

Vitosen voitto ei ole enää RPS:n omissa käsissä: sen täytyy voittaa jäljellä olevat ottelut, ja Lappee JK:n menettää pisteitä.
Vitosen voitto ei ole enää RPS:n omissa käsissä: sen täytyy voittaa jäljellä olevat ottelut, ja Lappee JK:n menettää pisteitä.

Kesä on kääntynyt kohti syksyä, ja myös jalkapallokauden loppu alkaa hiljalleen jo häämöttää.

Imatran Palloseuran kausi jalkapallon Kolmosessa on ollut vuoristorataa. IPS on onnistunut voittamaan peräti puolet otteluistaan, mutta vastapainona on kahdeksan tappiota ja ainoastaan yksi tasapeli.

18 pelatun ottelun jälkeen IPS on sarjassa viidentenä. IPS:n asema sarjassa on turvallinen, eikä hätää alaspäin putoamisesta ole, kun eroa putoamisviivaan on 16 pistettä. Nousuun IPS:llä ei myöskään enää ole mahdollisuuksia, kun sarjaa johtava Kultsu FC on karannut jo 18 pisteen päähän.

IPS:llä on sarjassa jäljellä neljä ottelua, joista seuraavassa se kohtaa tulevana perjantaina Ukonniemen urheilukentällä sarjaa johtavan Kultsu FC:n. IPS:n paidassa perjantaina mitä todennäköisimmin debytoi Argentiinan pääsarjassakin pelannut Federico Pieretto.

SiU taistelee putoamista vastaan

Simpeleen Urheilijoiden tilanne jalkapallon Kolmosessa on tukala: joukkue on toiseksi viimeisellä sijalla, ja tällä hetkellä putoamassa sarjaporrasta alemmas. SiU:lla on 18 pelatun ottelun jälkeen kasassa 12 pistettä, ja takana on ainoastaan Haminan Pallo-Kissat 11 pisteellä.

SiU:lla on vielä hyvä mahdollisuus ottaa kiinni edellä oleva Union Plaani (17 ottelua pelattuna, 13 pistettä) ja nousta pois putoajan paikalta. Myös yhdeksäntenä oleva FC Peltirumpu (18 ottelua, 17 pistettä) ja kahdeksantena oleva STPS (18 ottelua, 18 pistettä) ovat vielä tavoitettavissa.

SiU kohtaa tämän viikon sunnuntaina kotinurmella FC Peltirummun. Sen jälkeen luvassa on vielä ottelut STPS:ää, sarjakakkosta KyPaa sekä SavU:a vastaan.

RPS kamppailee Vitosen voitosta

Jalkapallon Vitosessa ruokolahtelainen RPS Lions taistelee viimeisissä otteluissa sarjan voitosta.

RPS pysyi mukana sarjan voittotaistelussa, kun se onnistui edellisessä ottelussa voittamaan sarjakärki Lappee JK:n kotinurmella lukemin 3—2.

RPS:n ja sarjakärki Lappee JK:n ero on kaksi pistettä, kun sarjassa on kaksi ottelua pelaamatta. RPS kohtaa huomenna torstaina sarjanelosen FC Potkupallon, ja viimeisessä ottelussa sarjan toiseksi viimeisenä olevan StU:n.

Lappee JK:n loppuohjelma on hieman helpompi: se kohtaa tämän illan ottelussa sarjajumbo TaiKin sekä viimeisessä ottelussa seitsemäntenä olevan FC LaPa/2.

RPS Lionsin Anttoni Hirvonen taistelee samalla Vitosen maalipörssin voitosta. Hirvosella on tällä hetkellä kasassa 27 maalia, kun toisena olevalla Lappee JK:n Toni Tiaisella on iskettynä 21 maalia.

SiU:n kakkosjoukkue on Vitosessa kahdeksantena. Sarjan voittaja nousee ensi kaudeksi pelaamaan Nelosta, mikäli se ottaa sarjapaikan vastaan.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset