Jaakko Hänninen ajoi toiseksi ja voitti nuorten sarjan Ranskan etapeilla

Ruokolahtelaispyöräilijän kilpailut jatkuvat jo torstaina Ranskan cupin osakilpailulla Brerstissä.

kai skyttä, kai skyttä

Jaakko Häninen opetteli ajamista apupyörillä 3-4 -vuotiaana. Ensimmäiseen kilpailuun hän osallistui 9-vuotiaana.
SUNNUNTAIHENKILÖ Jaakko Hänninen
Jaakko Hänninen kisasi jälleen Ranskassa.
Jaakko Häninen opetteli ajamista apupyörillä 3-4 -vuotiaana. Ensimmäiseen kilpailuun hän osallistui 9-vuotiaana. SUNNUNTAIHENKILÖ Jaakko Hänninen Jaakko Hänninen kisasi jälleen Ranskassa.

Ruokolahtelainen kilpapyöräilijä Jaakko Hänninen sijoittui toiseksi ja voitti nuorten sarjan  viikonloppuna Ranskan Rhonessa kolmen etapin Tour du Beaujolais -kisassa.

Ensimmäinen etappi oli kilpailun kärjen osalta ratkaiseva. Jaakko Hänninen oli kuuden ajajan irtiotossa ja sijoittui etapilla neljänneksi samalla ajalla kuin voittaja. Kuusikko sai sen verran eroa muihin, että muut kilpailijat eivät enää ehtineet mukaan voittotaisteluun.

Toinen etappi oli kärjen osalta kokonaiskilpailun varmistelua, mutta samalla taistelua keskinäisistä sijoituksista. Hänninen nousi etapin jälkeen kokonaiskilpailun kolmanneksi.

Kolmas eli sunnuntai-iltapäivän etappi oli aamupäivän kaltainen. Tasaväkinen kilpailu kärjen osalta ratkesi kuitenkin etappisijoituksilla, koska kärjellä oli samat ajat. Hänninen nousi toiseksi ja Maxime Jarnet ykköseksi. Hänninen oli etapin kuudes.

—Tour du Beaujolaisin etapit sopivat minulle hyvin. Kokonaiskilpailu meni osaltani kutakuinkin niin kuin olin ajatellut. Meillehän tämä oli ”jackpot”, kun viimeisellä etapilla tuli voitto, saimme kirikilpailun voiton ja minä voitin nuorten kilpailun ja lisäksi olin kokonaiskilpailun toinen. Nyt on mukava matkustaa kotiin Saint Ètienneen, kertoi Jaakko Hänninen tiedotteessa.

Hännisen kilpailut jatkuvat jo torstaina Ranskan cupin osakilpailulla Brerstissä.

Uusimmat uutiset