Mikko Kososen läpilyönti toi IPV:lle jaksovoiton ja pudotuspelipaikan kannalta arvokkaan pisteen – Kainuun karhu ärisi IPV:n nurin supervuoroparissa

Perjantain kierroksen jälkeen IPV on kahden pisteen päässä pudotuspeleihin oikeuttavasta kahdeksannesta sijasta.

Kimmo Metsälä

Sotkamossa IPV:ltä Mikko Kososen lisäksi vireessä oli Juho Toivola, joka löi ottelussa kuusi juoksua. Arkistokuva alkukauden IPV-Manse PP -ottelusta.
Sotkamossa IPV:ltä Mikko Kososen lisäksi vireessä oli Juho Toivola, joka löi ottelussa kuusi juoksua. Arkistokuva alkukauden IPV-Manse PP -ottelusta.

Imatran Pallo-Veikot on löytänyt runkosarjan ratkaisuhetkillä hyvän pelivireen. Keskiviikon voitollisen Pattijoki-ottelun jälkeen punapaidat lähtivät ennakkoluulottomasti haastamaan Sotkamoa Hiukan pesäpallostadionilla.

Raikasta sisäpeliä Hiukassa esittänyt IPV onnistui ryöstämään Jymyltä jaksovoiton ja yhden pisteen Mikko Kososen läpilyönnillä ja hyvällä ulkopelillä.

Enemmänkin IPV:lle oli tarjolla, mutta voittamiseen tottunut Sotkamo onnistui tiukassa paikassa kääntämään toisen jakson itselleen.

Ja supervuoroparissa ratkaisun iski niin monesti aikaisemminkin kovissa paikoissa onnistunut Jymy-ikoni Roope Korhonen. Lopulta Jymy kuittasi ottelusta voiton jaksoin 2–1 (4–6, 8–5, 2–1).

Perjantain kierroksen jälkeen IPV on kahden pisteen päässä pudotuspeleihin oikeuttavasta kahdeksannesta sijasta.

Pisteen arvoinen läpilyönti

Altavastaajana otteluun lähtenyt IPV näytti heti pelin alussa, että joukkue on tullut tosissaan taistelemaan pisteitä Hiukan pesäpallopyhättöön.

IPV:n syömähammas eli ykköskärki loi heti ensimmäisessä vuoroparissa tilannetta ja lyöjämiehet Sami Partanen ja Juho Toivola avasivat punapaitojen juoksuhanat.

Jymy taisteli tasoittavassa vuoroparissa tilanteen tasoihin Roope Korhosen ja Lauri Rönkön vastustamattomilla lyönneillä, mutta toisessa vuoroparissa IPV löi taululle avausjakson ratkaisevat juoksut.

Mikko Kososen sivallus kolmosluukkuun yllätti Sotkamon ulkokentän ja pallo viuhui mainosaitojen ali aina Sapsojärven rantaheinikkoon asti. Kosonen kiersi kunniaa ja samalla kotipesään juoksut toivat Sami Partanen ja Jani Raami.

Kolmannessa vuoroparissa IPV pisti yllätysmerkkiä päälle ja kapteeni Partanen näpäytti taululle tilanteeksi jo 3–6.

Sotkamon Korhosista Antti ja Roope toivat Jymyn vielä kahden juoksun päähän, mutta IPV:n ulkopeli piti lukkaritirehtööri Rasmus Surakan johdolla neljännessä vuoroparissa huolen siitä, ettei Jymy sen lähemmäs jaksovoittoa päässyt.

Toivolan läpilyönti laiha lohtu toisella jaksolla

Punapaidat pääsivät toisellakin jaksolla kuskin paikalle, kun IPV:n lyöjätykki Juho Toivola sivalsi ajolähdöstä painavan kumuran takakentälle.

Toivolan lyönti pomppasi Jymy-koppari Riku Niemen yli ja painui kauas takakentälle mainosaitojen alle. Läpilyönnin tuloksena IPV sai kolme juoksua, sillä lyöjäjokeri paloi itse niukasti kolmoselle kunnaria yrittäessään.

Jymy ei luovuttanut, vaan nousi tasoihin Lauri Rönkön koukkunäpäytyksillä ja johtoon Roope sekä Antti Korhosen lyönneillä.

IPV:n selkäranka toisella jaksolla katkesi lopullisesti harhaheittoon, jolla Jymy karkasi kolmen juoksun karkumatkalle.

Supervuoron alku näytti vielä IPV:n kannalta lupaavalta, kun punapaidat siirtyivät johtoon Tuomas Jussilan yllätysotolla. IPV pääsi johtoasemassa hyökkäämään paloitta, mutta ei onnistunut lyömään enempää juoksuja.

Lopulta lyöntipaikalle astui Superpesiksen kautta aikain lyöjätilaston kolmonen Roope Korhonen, joka löi Kainuun karhulle tarvittavat kaksi juoksua.

IPV jatkaa pudotuspelipaikan jahtaamista sunnuntaina Ukonniemessä, kun vastaan asettuu imatralaisille tutun Petri Pulliaisen Kempeleen Kiri.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset