Jaakko Hänninen onnistui hyvin viikonlopun kilpailuissa Ranskassa — "Kunto tuntuu nyt hyvältä"

Lauantaina ajetussa 143 kilometrin kilpailussa Hänninen oli toinen, sunnuntaina Désertinesiin päättyneessä 138,4 kilometrin kilpailussa hän oli kolmas.

Jaakko Hännisen viikonloppu Ranskassa oli onnistunut.
Jaakko Hännisen viikonloppu Ranskassa oli onnistunut.

MM-kilpailuihin valmistautuva ruokolahtelainen kilpapyöräilijä Jaakko Hänninen onnistui hyvin viikonlopun kilpailuissa Ranskassa. Lauantaina Bourg-en-Bassessa ajetussa 143 kilometrin kilpailussa hän oli toinen. Sunnuntaina Désertinesiin päättyneessä 138,4 kilometrin kilpailussa hän oli kolmas.

Lauantain kilpailussa Hänninen oli heti isossa irtiotossa. Se pieneni loppua kohden niin, että yhdeksän ajajaa oli ratkomassa voittajaa. Näistä yhdeksästä peräti viisi ajajaa oli isäntäseurasta Bourg en Bresse Ain Cyclismesta. Tämän joukkueen taktiset ratkaisut eivät kuitenkaan onnistuneet. Voitto meni ranskalaiselle Théry Schirille (VC Orbe), joka puristi voiton Hännisen nenän edestä.

— Päätin lähteä heti irtiottoon ja se kannatti. Vaikka lopussa tilanne näytti aika pahalta, pystyin kuitenkin kirimään lopussa hyvin, kertoi Hänninen tiedotteessa.

Sunnuntain kilpailu oli Hännisen ratkaisujen osalta edellispäivän kaltainen. Hän oli pitkässä irtiotossa ja kolme ajajaa ratkaisi keskenään voiton. 

— Vaikka meitä oli vain kolme, niin vetotyöt jäivät vain kahdelle, kun Alexis Carlier ei suostunut viimeisellä 20 kilometrillä vetämään, sillä hänellä oli joukkuetoveri takaa-ajoporukassa. Carlier sai ottaa loppukirin tuoreilla jaloilla minua ja SCO Dijonin Adrien Guilllonnetia vastaan. Carlier otti selvän voiton, minun sijoitus jäi maalikamerakuvan varaan, sanoi Hänninen.

— Kunto tuntuu nyt hyvältä. Toivotaan, että sama vire jatkuu vielä muutaman viikon, jatkoi Hänninen.