Paikalle saapui vain ajanottajia — Imatran Urheilijat pisti Jäppilänniemen viikkotempon tauolle

Kai Skyttä

Juho Hänninen tempoajon täydessä varustuksessa Muukonkankaantiellä kesällä 2015. Hänniselle on tullut tutuksi myös Jäppilänniementien profiili.

Lähes klassikoksi muodostunut keskiviikkoinen tempoajo Jäppilänniementiellä on laitettu toistaiseksi jatkuvalle tauolle.

Imatran Urheilijoiden pyöräilyjaoston puheenjohtajan Jaakko Hasun perustelut ovat tyhjentävät.

— Paikalle ilmestyi lopuksi vain ajanottajia.

Maantiepyöräilyn suosion suunta on ollut hiipuva jo muutaman vuoden ajan. Aika-ajon järjestämisen mielekkyyttä on Hasun mukaan mietitty jo aiempinakin vuosina.

— Harjoitusmuotona aika-ajo on hyvä, mutta tässä tilanteessa meidän pitää ajatella maantieajo kokonaan uudelleen juniorien osalta. Se on on enemmän pyöräilykulttuuria ja koko perheen yhteistä toimintaa.

Junioritoiminta keskittyy seurassa maastopyöräilyyn, maantiepyöräilyn harrastajia löytyy enemmän ikämiessarjoista.

Tämän kesäkauden osalta maantieajojen toimintasuunnitelma on lyhyt. Toimintaa ei ole.

Maantienajoa harrastavilla on mahdollisuus osallistua kaikille avoimeen lenkkiin maanantai-iltaisin, mutta Hasun mukaan yhteislenkki ei ole varsinaisesti seuran järjestämää toimintaa.

— Yhteislenkki on tietojeni mukaan ollut aika suosittu. Se on hyvävauhtinen harjoitus, johon osallistui yli kymmenen henkilöä.

Aholan ja Jänhiälän kautta Joutsenoon suuntautuvalle reitille lähdetään maanantai-iltaisin kello 17:30 Meltolan K-Marketin pihasta.

Jäppilänniemen viikkotempojen loppuminen ei tarkoita harjoitusmuodon katoamista maakunnasta. Lappeenrannan pyöräilijöiden järjestämä torstaitempo pyörii myös tänä kesänä Joutsenon Muukossa.

Maantiepyöräilyn päätapahtuma Etelä-Karjalassa on Lappeenrannassa järjestettävät Willimiesajot heinäkuussa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat