Lätkäbuumi lähtee junnuista — Uutisvuoksi kysyi, mitä Ketterä merkitsee nuorille pelaajille

Ketterä vietti merkkivuottaan lauantaina Koskenpartaalla juonireille suunnatulla tapahtumalla. Tulevaisuuden voima piilee nuorissa pelaajissa: kysyimme, mitä seura heille merkitsee.

Jasmin Ojalainen

Eetu Tiaisen mukaan Ketterän edustus toimii esikuvana omalle joukkueelle.
Eetu Tiaisen mukaan Ketterän edustus toimii esikuvana omalle joukkueelle.

Eetu Tiainen on kahdeksasta ikävuodestaan liikkunut luistinten päällä jo neljä. Ketterän F09-joukkueessa pelaavan Tiaisen mukaan lajivalinta on osunut nappiin.
— Jääkiekko on hauskaa, ja turnaukset. Pelaamisessa on parasta kun voi syötellä ja tehdä maaleja.
Joukkueen harjoitukset ovat kolme kertaa viikossa. Jäähalli on tullut tutuksi myös katsomosta käsin, sillä omien sanojensa mukaan Tiainen seuraa edustuksen pelejä ahkeraan. Hänelle esikuvat ovat tärkeitä.
— Miulle se näyttää esimerkkiä meidän joukkueelle.
Roolimallia ei kauaa tarvitse tuumailla. Idoleihin lukeutuu Ketterän tehohyökkääjä.
— Tomi Iso-Mustajärvi, Tiainen sanoo.
Ja yhtä hyväksi maalintekijäksi aikoo hänkin.

Jasmin Ojalainen

Iiro Soiniselle kotiseura tarjoaa hyvän harrastusmahdollisuuden.

Piirrot Iiro Soinisen luistimen terästä lähtivät kahdeksan vuotta sitten esikouluikäisenä. Nyt 14-vuotias puolustaja harjoittelee C03-joukkueen rivistössä neljästä viiteen kertaan viikossa. Hänelle junioritasolla harrastaminen ei ole vielä niin vakavamielistä.
— Vielä se on harrastus, hirveitä haaveita ei tässä vaiheessa ole.
Soinisen mukaan harrastusmahdollisuus lajin parissa on hyvä ja edustusjoukkue valaa intoa nuorten pelaajien tekemiseen.
— Kotiseura merkitsee aika paljon, koko ura harrastettu tässä seurassa. Aika paljon seuraan edustusta, kyllä se on hienoa, että nyt on taas yksi askel eteenpäin.

Jasmin Ojalainen

Aatu Ahtiaisen mielestä parasta jääkiekossa ovat tietenkin pelit.

Hauskinta jääkiekossa ovat pelit myös 8-vuotiaan Aatu Ahtiaisen mielestä. Tietysti, kun pääsee lätkimään maaleja.
— Se on niin kivaa, hän toteaa.
Joukkueena Ahtiaisella on F09 ja harjoituksia kolme kertaa viikossa. Hän myötäilee ajatusta siitä, että juhlavuosi ja edustuksen nousu Mestikseen ovat merkityksellisiä niin ikään nuorille.
— Kyllä se vähän merkitsee, Ahtiainen nyökkää.

Jasmin Ojalainen

Miro Tannisen katse kohdistuu jo suurempiin kaukaloihin.

Jääkiekkoa 12 vuotta pelannut Miro Tanninen käsittelee kiekkoa sen mukaisesti. C02-junioreiden vasen laitahyökkääjä käy harjoituksissa viisi kertaa viikossa. Mielen päällä ajatukset ulottuvat jo pidemmällekin.
— On se aika kilpailuhenkistä jo tässä iässä. Katseet on jo tulevaisuuteen.
Esimerkit ovat näyttäneet, että imatralaisjääkiekosta ponnistetaan maailmalle. Siihen uskoo Tanninenkin, jolle Ketterä tuo uskoa omaan tavoitteellisuuteen.
— Hieno seura totta kai, on hienoa pelata Ketterässä. Hienoa, että Imatralla on tällainen lätkäbuumi käynnissä, hän iloitsee.

Hienoa, että Imatralla on tällainen lätkäbuumi käynnissä. — Miro Tanninen

Ketterän junioritoimintaan lukeutuvat kilpailutoiminnan lisäksi muun muassa harrastekiekko ja kiekkokoulu. Ketterän juniorihallituksen varapuheenjohtaja Kikka Sissala-Hallikas on touhuun tyytyväinen.
— Junnutoiminnan taso on hyvä erityisesti tänä vuonna, kun uusia harrastajaryhmiä on saatu ja tosissaan satsattu matalan kynnyksen harrastamiseen. Kilpapuoli on todella hyvällä mallilla, valmentajia koulutetaan ja toiminta on laadukasta.
Hänen mukaansa seura on tärkeä alueen nuorille lajin harrastamisen mutta etenkin yhteisöllisyyden kannalta.
— Kyllähän se on yhteisö, mihin kuuluu. Ketterä on iso seura ja liikuttaa isoa määrää lapsia. Kaikessa seuratoiminnassa ja joukkuetoiminnassa oppii ryhmätaitoja, käytöstapoja, kunnioitusta ja syömään ja liikkumaan terveellisesti. Kaikista ei tarvitse tulla supertähtiä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.