Kanadalaiset tiputtivat Lari Lehtosen ja Ville Ahosen jatkosta SM-sprintissä — "Vähän harmittaa"

AOP/Hannu Luostarinen

Imatran Urheilijoiden Lari Lehtonen halusi laittaa itsensä lujille SM-viikonlopun starteissaan ja onnistuikin siinä. Kuva lauantain SM-viestistä.

Lari Lehtosen kohtalo oli hivenen kummallinen sprinttihiihdon SM-kotikisassa Imatralla. Lehtonen ja Imatran Urheilijoiden seurakaveri Ville Ahonen tykittivät alkuerissään kolmansiksi kelpo ajoilla.

Molemmat kuitenkin pullahtivat ulos välieristä, kun kanadalaiset Graham Ritchie ja Bob Thompson menivät aikavertailussa imatralaisten edelle.

SM-mitaleja kanadalaiset eivät olisi saaneet kärkikolmikkoon yltäessäänkään. Osallistumisoikeus heillä kuitenkin oli, sillä kisa noteerattiin myös normaalina FIS-kisana.

— Oli ihan mukavaa. Vähän harmittaa, jos kanadalaiset vievät SM-kisoissa aikavertailupaikat ja oma tie katkeaa sen takia, Lehtonen tuumi naama vinossa hymyssä.

Samaan hengenvetoon Lehtonen muistutti olevan loistavaa, että kanadalaiset maastohiihtäjät ovat löytäneet Imatran ja toivat paikalle kansainvälistä väriä.

— Ei sitä tiedä, vaikka tulisivat toistenkin. Kyllähän tämä viikonloppu on taas Imatralle sellainen näyteikkuna, mistä minä olen ylpeä ja mistä kaikki imatralaiset saavat olla ylpeitä.

Lehtonen ei ole hiihtäjätyypiltä alkuunkaan sprintteri. SM-sprinttiin hän osallistui saadakseen kovia kisalähtöjä tähän väliin, mutta tavoitteli samalla paikkaa ensi viikon Salpausselän kisojen sprinttiin.

— Olin vähän epämukavuusalueellani. Tein yhden oman harjoitusvedon vielä tuohon päälle, kun välieräpaikkaa ei tullut.

Lehtonen on lahtelaistunut. Hän kertoo Imatran tuntuvan hänelle silti edelleen siltä tutulta kotipaikkakunnalta, jossa kisaaminen tuo aina mukavia muistoja mieleen, kaukaakin vuosien takaa.

— Tuli välillä ehkä jopa vähän haikeakin olo. Tänne olisi ihan mukava tulla vielä takaisinkin.

Viikonlopun rykäisyt Ukonniemessä kertoivat Lehtoselle, että hänen kuntonsa on kehittymässä oikeaan suuntaan.

— Vire alkaa tuntua lihaksessa. Hiihto on rentoa ja terävää. Lauantain osuusajatkin sen kertoivat. Olin ihan parhaimmasta päästä vapaan hiihtäjistä viikko sitten Ulricehamnissakin.

Lehtonen on jo valittu Seefeldin MM-kisoihin, jossa häntä odottaa ainakin 50 kilometrin vapaan hiihtotavan kisa.

Perinteinen hiihtotapa ei Lehtoselta tänä talvena luonnistu kantapään vakavan oireilun vuoksi, joten viimeistä kertaa hiihdettävä leipämatka yhdistelmäkisa jää väliin.

— Totta kai pidän sormia ristissä, että valmennusjohdolta ja joukkuetovereilta löytyisi minuun luottoa viestissäkin. Koen, että olen lisäarvo joukkueelle, kun olen hyvässä kunnossa.

Seefeldin MM-hiihtoihin Lehtonen valmistautuu muiden maajoukkuehiihtäjien tavoin Toblachissa.

— Toblachin lähellä on myös pitkän matkan kisa, jonne Matti Heikkinenkin on jo ilmoittautunut. Pitää nyt hoitaa oma ilmoittautuminenkin kuntoon. Saan siitä hyvän harjoituksen viittäkymppiä ajatellen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset