IPV:n yleisömäärät ovat kasvussa, vaikka säät eivät ole suosineet kotipelejä

Pieni sade ei karsi Ukonniemen katetulla stadionilla yleisömääriä niin paljon kuin Linnalassa.

Kai Skyttä

Jokeripaidassa IPV:lle juoksuja tykittävä Jere Dahlström on tarjonnut Ukonniemen kotikats0molle monia onnistumisen hetkiä tällä ja viime kaudella.
Jokeripaidassa IPV:lle juoksuja tykittävä Jere Dahlström on tarjonnut Ukonniemen kotikats0molle monia onnistumisen hetkiä tällä ja viime kaudella.

Imatran Pallo-Veikkojen katsojaluvut Superpesiksessä ovat toista vuotta peräkkäin kasvusuunnassa, vaikka kesän säät eivät ole erityisesti kotiotteluja suosineet.

Torstain Kankaanpää-ottelua edelsi parin tunnin sade ja pelin aikana tihkusade vielä jatkui.

— Linnalassa katsojista olisi jäänyt puolet pois. Ukonniemessä olosuhde on niin hyvä, että katsojat eivät pientä sadetta säikähdä, sanoo IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää.

IPV pelaa nyt neljättä kautta kotiottelunsa Ukonniemen stadionilla. Valkeapää on ollut erittäin tyytyväinen kotikentän olosuhteisiin.

— Katettu katsomo on on tuonut aivan erilaisia mahdollisuuksia Linnalaan verrattuna. Oheismyynti on kasvanut, medialle ja toimihenkilöille on hyvät tilat, yleisömäärät hyvällä mallilla ja kenttä on katsojia lähellä.

Fuengirola nosti lukua, Tallinna laski

Kun IPV vuodeksi 2017 nousi takaisin Superpesikseen, oli kotipelien keskimääräinen katsojaluku 1130. Vuonna 2018 kasvua tuli 150 silmäparin verran ja keskikatsojamäärä kohosi lukemaan 1276.

Tällä kaudella kasvu on jatkunut. Kauden tässä vaiheessa Ukonniemen kotiotteluissa on käynyt keskimäärin 1346 katsojaa.

Näistä katsojamääristä on raivattu pois erikoispelit Fuengirolassa ja Tallinnassa. Vuonna 2018 Fuengirolan peli olisi kolmen tuhannen lukemalla nostanut keskikatsojamäärää, tämän vuoden Tallinnan pelin yleisömäärä (746) olisi laskenut sitä.

Heinäkuun stadionkisoissa kurja sää

Aivan jokaista sadepelipäivää ei Ukonniemen katettu katsomokaan ole pelastanut.

Tänä kesänä Kitee-ottelussa väliajan kävelykisan toivottiin vetävän paikalle ylimääräistä väkeä. Sade ja 11 asteen lämpötila jättivät ne kaivatut lisäkatsojat kotiin.

Viime kesänä kaikkien hellejaksojen keskelle osui kesän karmein sadepäivä, kun Iivo Niskanen ja Petter Northug heinäkuussa hiihtivät IPV:n ottelun tauolla Ukonniemen stadionin sohjoisella baanalla.

— Sen sateen ansiosta menetettiin kymmeniä tuhansia euroja tuloja, muistuttaa IPV:n myynti- ja markkinointipäällikkö Mikko Pehkonen.

Luetuimmat