Niina Ahtiainen ja Riikka Lehtonen beach volleyn Suomen mestareiksi — Ruokolahden Rajun tytöille pronssia

CEV

Riikka Lehtonen (vas.) ja Niina Ahtiainen voittivat SM-kultaa. Arkistokuva.
Riikka Lehtonen (vas.) ja Niina Ahtiainen voittivat SM-kultaa. Arkistokuva.

Beach volleyn Suomen mestaruudet ratkottiin viikonloppuna Jyväskylän satamassa. Sunnuntainen finaalipäivä toi menestystä sekä imatralaislähtöiselle Niina Ahtiaiselle että Ruokolahden Rajun junioreille.

Niina Ahtiainen voitti uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden parinaan Riikka Lehtonen. Finaalissa kaatui pari Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen. Vaikka Suomen kärkiparit harjoittelevat yhdessä, oli ottelu ensimmäinen virallinen keskinäinen kohtaaminen.

Tasaisen ja jatkopalloille venyneen ensimmäisen erän jälkeen Ahtiainen ja Lehtonen voittivat toisen erän hieman selkeämmin ja mestaruuden suoraan erin 2—0 (25—23, 21—16).

Finaalipaikka ei mestareille tullut helpolla, sillä välierissä lauantaina he joutuivat tekemään täyden päivätyön. Myöskin imatralaislähtöinen Ida Sinisalo laittoi parinsa Nette Tuomisen kanssa tulevat mestarit ahtaalle. Sinisalo ja Tuominen antautuivat vasta kolmen erän taiston jälkeen eräluvuin 2—1 (21—10, 18—21, 15—10)

Myös Ruokolahdella on aihetta riemuun. Ruokolahden Rajun juniorit Eevi Lehmus ja Riikka Sikiö voittivat SM-pronssia alle 14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa lauantaina. Pronssiottelussa kaatuivat Pinja ja Viivi Jokela eräluvuin 2—1 (21—15, 20—22, 15—7).

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet