Imatran Moottorikerhon Matias Vesteriselle, 17, ensimmäinen SM-mitali: motocrosskausi päättyi hopeaan

MX2-luokan kausi päättyi viikonvaihteessa Porissa. Imatran Moottorikerhon nuorukainen juhli uransa ensimmäistä motocrossin SM-mitalia.

JP Purtilo

Numerolla 43 ajava Matias Vesterinen oli kauden päätteeksi MX2-luokan yhteispisteissä toinen.
Numerolla 43 ajava Matias Vesterinen oli kauden päätteeksi MX2-luokan yhteispisteissä toinen.

Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen, 17, päätti SM-kautensa hopeaan, kun MX2-luokan suomenmestaruus ratkottiin viikonvaihteessa Porissa. Luokassa ajetaan 250-kuutioisella nelitahtipyörillä.

Ruokolahtelaiskuljettaja lähti kauden kuudenteen ja viimeiseen osakilpailuun sarjan yhteispisteiden kakkospaikalta. Paremmuusjärjestys ratkottiin Vesterisen ja sarjaa johtaneen Espoon Moottorikerhon Emil Silanderin, 22, välillä.

Vuorollaan SM-sarjaa johtanut kaksikko kamppaili Porin kummassakin erässä myös keskenään.

Vesterinen oli ensimmäisessä erässä kuudes, sijan Silanderia perässä. Toisessa erässä Vesterinen ajoi maaliin neljäntenä, niin ikään pykälä kilpakumppaninsa jälkeen. Päivän yhteistuloksissa Silander oli kolmas ja kaksi kertaa radalla kaatunut Vesterinen puolestaan neljäs.

Osakilpailun voitti Vantaan Moottorikerhon Aleksi Kurvinen, joka jäi SM-sarjassa neljänneksi.

— Sain ensimmäisen erän alkukierroksilla vedettyä hieman eroa muihin. Koko kauden vaivannut ongelma eli käsien puutuminen iski kuitenkin taas peliin. Ajaminen vain oli vaikeaa, ja putosin sijoja, Vesterinen kuvailee tiedotteessa.

SM-mitali oli Vesteriselle ensimmäinen. Viime vuonna saman luokan SM-sarjassa ruokolahtelainen sijoittui seitsemänneksi. Tuolloin hän vei mestaruuden junioreiden MXJ-luokan Suomen Cupissa.

— Ajattelin ennen kautta, että pystyn ajamaan ehkä kolmen kärkeen. Mestaruutta en edes miettinyt. Sitten olinkin koko kauden kärkipäässä, mikä oli hienoa. Taistelin mestaruudesta, mutta hävisin sen omiin virheisiini. Hopea ei nyt lämmitä, vaikka tiedän, että sekin on hyvä saavutus, Vesterinen kertoo.

Viime viikolla EM-kautensakin päättäneen kuljettajan syksy jatkuu vielä kerhojoukkueiden Suomen mestaruuskilpailulla Orimattilassa viikonloppuna 21.-22. syyskuuta. Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna vuorossa on EM-maajoukkuekilpailu Puolassa.

Tulokset

MX2-luokka
1. Aleksi Kurvinen, VMK, KTM, 43p.
2. Kimi Koskinen, SiMK, KTM, 42p.
3. Emil Silander, EMK, KTM, 36p.
4. Matias Vesterinen, IMK, KTM, 33p.
5. Roni Kytönen, JSMK, Husqvarna, 30p.

MX2 SM-loppupisteet
1. Emil Silander, EMK, KTM, 232p.
2. Matias Vesterinen, IMK, KTM, 227p.
3. Kimi Koskinen, SiMK, KTM, 196p.
4. Aleksi Kurvinen, VMK, KTM, 194p.
5. Mauno Nieminen, KMC, Husqvarna, 157p.

Luetuimmat